Συμμαχία αναπήρων και Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου

  • Δόγμα

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου ο Μητροπολίτης κύριος Αθηναγόρας συνάντησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου «Νίκος Καπλάνης» από κοινού με τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Πατέρα Νικόδημο.

Η αξιοποίηση του τυφλού δικηγόρου, Βαγγέλη Αυγουλά, από τον  Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κύριο Αθηναγόρα, συνεχίζει να φέρνει κοινωνικά αποτελέσματα στη συμμαχία αναπηρικών φορέων και εκκλησίας σε όλη τη γεωγραφική εμβέλεια της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πριν λίγες ημέρες, τοποθετήθηκε αναβατόριο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Καματερό και λύθηκε έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα πρόσβασης των πιστών με κινητική βλάβη στην ενορία.

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου ο Μητροπολίτης κύριος Αθηναγόρας συνάντησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου «Νίκος Καπλάνης» από κοινού με τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Πατέρα Νικόδημο. Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και η συζήτηση είχε θέμα την κατάθεση συμβουλευτικού πορίσματος μιας δράσης που υλοποιήθηκε από μέλη του Συλλόγου, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων πρόσβασης ατόμων με κινητική, οπτική, ακουστική, νοητική ή οποιαδήποτε άλλη βλάβη ή χρόνια πάθηση στους Ναούς του Δήμου Ιλίου.

Ο Μητροπολίτης επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με τη δράση και τις διεκδικήσεις του Συλλόγου.

Συμφωνήθηκε η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί άμεσα με μια συνάντηση σε χώρο της Μητρόπολης, με σκοπό την ενημέρωση των εφημέριων για τα επόμενα βήματα σχετικά με τη διευκόλυνση των ανάπηρων πολιτών στη χρήση των Ναών του Δήμου Ιλίου, με:

  • την ενίσχυση των υποδομών,
  • τη βοήθεια των εθελοντών και εθελοντριών της Μητρόπολης
  • την τοποθέτηση έντυπου ενημερωτικού υλικού, σχετικά με τις δράσεις και τις διεκδικήσεις του Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου, σε εμφανές σημείο κάθε Ναού
  • την υλοποίηση εκδηλώσεων με τη συμπαράσταση της Μητρόπολης, σε χώρους δημοσίου ενδιαφέροντος που συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων για την ενημέρωση και περαιτέρω ευαισθητοποίησή τους.

Ο Μητροπολίτης κύριος Αθηναγόρας προχώρησε στη δωρεά του ποσού των 300€ στον Σύλλογο ΑμεΑ «Νίκος Καπλάνης» ενισχύοντας την προσπάθεια επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων του Συλλόγου μετά την πανδημία.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, η ενίσχυση της συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως ενδεικτικά με τους εξής φορείς:

TOP NEWS