Συμμαχία Μητροπόλεως Κερκύρας – Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το Προσφυγικό

  • Dogma
κερκύρας

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για να συζητηθεί το μείζον θέμα των προσφύγων παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανόμενη προσφυγική ροή και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να υπάρξει άμεση ενημέρωση σε περίπτωση που κληθεί η Κέρκυρα να φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι η Εκκλησία από την πλευρά της θα βοηθήσει όσο μπορεί για να ανακουφίσει τους πρόσφυγες με ρουχισμό και παροχή τροφίμων και δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό της ΠΙΝ για να υπάρξει συνεργασία και συντονισμός δυνάμεων.

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Κερκύρας να τον επισκεφθεί για το προσφυγικό ζήτημα και δήλωσε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ζητηθεί η συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από την πολιτεία. Εξήγησε όμως ότι η ΠΙΝ πρέπει να προετοιμαστεί ώστε, σε περίπτωση που χρειαστεί, να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους πρόσφυγες με όρους ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

«Αν χειριστούμε σωστά το θέμα δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Θέλουμε να αποφύγουμε τις σκηνές που βλέπουμε, πείνας, λάσπης, στρατοπέδων. Αυτές οι σκηνές είναι που πιθανόν να δημιουργούν ζημιά στις τοπικές οικονομίες, όχι οι πρόσφυγες. Θα είμαστε μαζί Σεβασμιότατε, σε πλήρη επικοινωνία, γιατί χρειαζόμαστε τη συνεργασία στην κατεύθυνση της ελαχιστοποίησης πιθανών επιπτώσεων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ