Συμπληρώθηκαν 53 έτη από την ενθρόνιση του Καρυστίας Σεραφείμ

  • Dogma
καρυστία

Μέσα  στο εόρτιο κλίμα του μήνος Δεκεμβρίου πρίν πεντήκοντα τρία έτη ο εκ Κοσμά της Κυνουρίας καταγόμενος  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ Ρόρης μετά την εκλογή και χειροτονία του εις Επίσκοπο ταύτην την ημέρα  ενθρονίστηκε στην καθέδρα της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου την πόλη της Κύμης και στις καρδιές των πιστών  διαποιμαίνοντας την μέχρι και σήμερα ακούραστα σε όλο το μήκος και πλάτος της με την λειτουργική παρουσία του στο τιμόνι της Μητρόπολης με στόχο να βρίσκεται κοντά σε όλους τους πιστούς  μέχρι και των απομακρυσμένων χωριών λιγοστών κατοίκων  ανακουφίζοντας τους  με πνευματικούς και θεολογικούς λόγους με την πατρική και ποιμαντική  καθοδήγηση του ποιμνίου του.

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Καρυστίας  κ. Σεραφειμ  εόρτασε με απλότητα στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Κύμης την 53η επέτειο του με την συμπλήρωση της σημερινής  ημέρας η οποία έλαβε χώρα στην Κύμη  με την  υποδοχή και την ενθρόνιση του Ποιμένα και πνευματικού πατέρα του ποιμνίου της μητροπολιτικής επαρχίας.

Με την ασκητική  απλότητα του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφειμ η οποία τον  διακατέχει και με την κατανυκτική μελωδική και μουσική κατάρτιση του  απέδωσε τους ύμνους στο αναλόγιο του ιερου ναού  όπως είθισται και  καθ’ όλη την διάρκεια του ιερού σαρανταλείτουργου της χαρμοσύνου περιόδου  των Χριστουγέννων το οποίο τελείται όρθρου βαθέως κάθε ημέρα  με την  Θεία Ευχαριστία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος.

Την Θεία Ευχαριστία ετέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητρόπολης Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος εφημέριος του ιερού ναού με τον Πρεσβύτερο Ιωάννη Αντωνίου εφημέριο ιερού ναού Αγίων Αναργύρων Οξυλίθου τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτη και Δημήτριο Σκούλικα καθώς επίσης συμπροσευχόμενοι παρέστησαν  ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας ο Οικονόμος Αριστείδης Ρούσσος εφημέριος Διρρευμάτων και ο Διάκονος Πρόδρομος Γκέγκες.

Πριν την απόλυση ο Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος εξ ονόματος κλήρου και πιστών προσφώνησε καταλλήλως  τον Σεβασμιώτατο για την επέτειο της ενθρονίσεως του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ εκ μέρους του ευχαρίστησε όλο τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεως και τέλος δέχθηκε τις ευχές των πιστών που συμμετείχαν με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων ώστε να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο και Ποιμενάρχη τους για την επέτειο.

Καθως επίσης η σημερινή ημέρα υπήρξε σημαντική λόγω ότι στην Εύβοια τελέσθηκε την ιδία ημερομηνία  του 1968  και στην πόλη της Χαλκίδος η ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κυρού Νικολάου Σελέντη εκ της ιεράς νήσου Τήνου ενος πράου και ταπεινού ιεράρχου και πλέον λειτουργού του ουράνιου θυσιστηρίου με τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ συνδέονταν με πνευματικούς δεσμούς εκ των φοιτητικών χρόνων τους.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης Παναγιώτα Γαλανού.

 

TOP NEWS