Σύναξη Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μονή Ταλάντων Σύρου

  • Dogma
σύρου

Στο μονόχωρο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Τάλαντων Σύρου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’

Στο μονόχωρο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Τάλαντων Σύρου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου Αρχιμ. Δωροθέου Γάγγου, των Εφημερίων του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, Αρχιμ. Βενεδίκτου Φραγκογιάννη και Οικονόμου Λουκά Βασάλου και του Διακόνου του, και την παρουσία του Βουλευτού κ. Φιλ. Φόρτωμα, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας κ. Μαραγκού, της Προέδρου του «Ιδρύματος Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Σύρου» κας Μαργ. Ζαρμπώνη, όσων από τους περιθαλπομένους στον παρακείμενο Οίκο Ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως εδύναντο, συγγενών τους, αλλά και πολλών πιστών, παρά τις επικρατούσες δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθη στην ιστορία κτίσεως και δημιουργίας του Οίκου Ευγηρίας από τον αοίδιμο Προκάτοχό του Δωρόθεο Α’ και στην προς τούτο συμβολή των Ευεργετών Ιωάννη και Εριέττας Λάτση, Ιωάννη και Ελένης Βάτη, της Οικογένειας Βαρδινογιάννη και επ’ εσχάτων του «Ιδρύματος Δημητριου και Λιλίκας Μωραΐτη Σύρου», από τη στήριξη του οποίου εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό σήμερα η ύπαρξη και η κοινωνική προσφορά και λειτουργία του.
Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον ακαταπόνητο Ηγούμενο της Μονής και φιλόπονο Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο, και τον Διευθυντή του Οίκου Ευγηρίας Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη, ο οποίος, από τότε, πριν τρία χρόνια, που ανέλαβε τα καθήκοντα του, μεριμνά μα πολλή αγάπη και ενδιαφέρον για το Ίδρυμα και τους περιθαλπομένους σ’ αυτό γέροντες και γερόντισσες.
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους για το ανατείλαν νέο έτος 2024.

TOP NEWS