Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό του Λιβάνου

  • Dogma
συνάντηση

Συνάντηση με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό, Υπουργό Εξωτερικών και Άμυνας του Λιβάνου, κυρία Zeina Akar είχε σήμερα το μεσημέρι στην Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε την κ. Akar και αναφέρθηκε στην ιστορία του Λιβάνου, αλλά και στις σχέσεις των δύο λαών. Μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ιδίως εξαιτίας της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες ώρες χρειάζεται να υπάρχει συνεχής επαφή και ανταλλαγή απόψεων. Έκανε λόγο, επίσης, για συνεργασία Επιστήμης με την Πίστη, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία με σκοπό την ωφέλεια του λαού, ενώ επεσήμανε ότι οι ασθένειες γίνονται σημείο εκμετάλλευσης από διαφόρους για να εξυπηρετηθούν προσωπικές σκοπιμότητες. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος απέστειλε ένα μήνυμα ενότητας στον λαό του Λιβάνου και ευχήθηκε υπομονή, για να αντιμετωπιστούν οι δοκιμασίες.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση σημειώνοντας πως υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία που συνδέουν τους δύο λαούς. Μίλησε για την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας πως θα ήθελε από τις επαφές που είχε με αρκετούς κυβερνητικούς αξιωματούχους να επωφεληθεί από τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση η Ελλάδα. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην πορεία της πανδημίας στην χώρα της, τονίζοντας ότι στην αρχή υπήρξαν πολλά κρούσματα και πολλοί νεκροί, στην συνέχεια η κατάσταση βελτιώθηκε, ενώ πλέον τα κρούσματα έχουν αρχίσει να αυξάνονται πάλι, όπως ακριβώς και στην Ελλάδα, ενδεχομένως λόγω των μεταλλάξεων του ιού. Η κ. Akar απηύθυνε, επίσης, επίσημη πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο να επισκεφθεί τον Λίβανο.

Στην συνάντηση παρέστησαν, ακόμη, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Αν. Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Ευγένιος Παντζαρίδης, ο Αναπλ. Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, καθώς και συνεργάτες της κ. Akar.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Τατιάνα Μπόλαρη

αρχιεπίσκοπος

TOP NEWS