Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

  • Dogma
Αγροτικής Ανάπτυξης

Η εκκλησιαστική περιουσία ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
Ο υπουργός επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο στην Αρχιεπισκοπή, όπου τον υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής. Ο κ. Αραχωβίτης εξέφρασε την χαρά του για αυτήν την συνάντηση, ενώ δήλωσε πως «συζητήσαμε διάφορα ζητήματα που απασχολούν την Εκκλησία και άπτονται του υπουργείου μου. Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση και δρομολογήσαμε το επόμενο βήμα με σκοπό την προάσπιση της περιουσίας της Εκκλησίας, αλλά και την ανάδειξη της ως Πυλώνα συνοχής».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζοντας ότι έχει ασχοληθεί με το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, την ιστορία και τα προβλήματα της, τόνισε ότι «αναζητούμε πάντοτε να ακουμπήσουμε κάπου από πλευράς πολιτείας, ώστε αυτά τα προβλήματα να βρουν λύση» και επεσήμανε ότι «ανταλλάξαμε απόψεις για γενικότερα θέματα και πιστεύουμε ότι θα έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία για κάτι που θα βοηθήσει την Εκκλησία και τον λαό μας».

TOP NEWS