Συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Πατούλη: Διάθεση rapid test στους Ναούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

  • Dogma
πατούλη

Με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη συναντήθηκε σήμερα το πρωί στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν τόσο τα προνοιακά έργα της Εκκλησίας τα οποία στηρίζει η Περιφέρεια, όσο και την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να διαθέσει rapid test στους Ναούς της Ι. Αρχιεπισκοπής ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η οποία διήρκεσε 45 λεπτά, ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τον κ. Πατούλη «και την ευκαιρία που δόθηκε να ανταλλάξουν απόψεις για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που υπάρχουν στην Αττική». «Ευχαριστούμε τον κ. Περιφερειάρχη», τόνισε ο Μακαριώτατος, «για την δέσμευση της Περιφέρειας, τις ημέρες που έρχονται, να προφυλάξει το προσωπικό των Ι. Ναών διαθέτοντας τεστ για τον κορονοϊό, ώστε να προφυλάξουμε όσους εργάζονται στους Ναούς (ιερείς, επιτρόπους, ιεροψάλτες, νεωκόρους) και να θωρακίσουμε με τον τρόπο αυτό και τους πιστούς που θα βρεθούν στις Εκκλησίες».

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για τη συνάντηση με τον Μακαριώτατο και την ευκαιρία που τους δόθηκε να συζητήσουν «τη βούληση της Περιφέρειας να συνδράμει έμπρακτα στο άνοιγμα των Εκκλησιών με ασφάλεια».

«Στο πλαίσιο αυτό», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, «τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα  συμβάλλουν στην ιχνηλάτηση και στην καλύτερη προστασία με rapid test του προσωπικού των ενοριών (ιερείς, ψάλτες, νεωκόροι κλπ)». «Δυστυχώς και αυτό το Πάσχα δεν θα μπορέσουμε να το εορτάσουμε όπως είχαμε συνηθίσει» πρόσθεσε. «Σημασία έχει, ωστόσο», υπογράμμισε, «αυτή την περίοδο να λειτουργήσουν οι Εκκλησίες μας με ασφάλεια, τόσο για τους πιστούς, όσο και για το εκκλησιαστικό προσωπικό».

«Στο πλαίσιο της συνάντησης», κατέληξε ο κ. Πατούλης, «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για μια σειρά από θέματα που αφορούν στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και στην ενίσχυση της συνεργασίας με την Περιφέρεια σε έργα υποδομής, προκειμένου να  συνεχιστεί το θεάρεστό της έργο στήριξης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη».

Φωτογραφία αρχείο: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS