Συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου: Τι ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος

  • Dogma
πρωθυπουργού

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων υπουργών της κυβέρνησης φαίνεται να δρομολόγησε εξελίξεις όσον αφορά στο πως θα εορταστούν αύριο τα Θεοφάνεια στις εκκλησίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού. Δεν υψώθηκαν οι τόνοι και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην υπάρξει αντίδραση από την αστυνομία. Να μην υπάρξουν δηλαδή πρόστιμα σε πιστούς και συλλήψεις ιερέων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Αρχιεπίσκοπος είπε στον πρωθυπουργό ότι τελικά δεν θα μεταβεί σε κάποιο παραλιακό δήμο προκειμένου να αγιάσει τα ύδατα όπως είχε αποφασισθεί.

Σημειώνεται ότι αύριο με απόφαση της κυβέρνησης οι εκκλησίες πρέπει να είναι κλειστές. Η εκκλησία όμως, λέει όχι και όπως αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος θα ανοίξουν με τους κανόνες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Με 25 πιστούς σε μικρούς ναούς και 50 σε Μητροπολιτικούς.

Τέλος, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Live News δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να έχουμε την έκδοση ακόμα μιας εγκυκλίου από την εκκλησία.

TOP NEWS