Συνάντηση Νέων Οικογενειών στη Μητρόπολη Κίτρους

  • Dogma
Κίτρους

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη “Συνάντηση Νέων Οικογενειών” στην κατασκήνωση της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης στη Βροντού Πιερίας. Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση περίπου 70 οικογένειες με τα μικρά παιδιά τους και χάρηκαν ιδιαίτερα την μεταξύ τους επικοινωνία μέσα στην αγκαλιά του Θεού και τον φιλόξενο χώρο της κατασκήνωσης.

Το πρωί τελέστηκε μέσα στον χώρο της κατασκήνωσης από τον υπεύθυνο πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μαρινόπουλο η Θεία Λειτουργία. Έψαλαν γονείς-παλιοί κατασκηνωτές από την Κατερίνη και από άλλες πόλεις της Πατρίδας μας.

Στη συνέχεια, μετά από το πλούσιο πρωινό που προσφέρθηκε, αναπτύχθηκε στους γονείς από την κ. Ιωάννα Σκαρλάτου, Θεολόγο – Δημοσιογράφο, καταξιωμένη και βραβευμένη συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων και υπεύθυνο των εκδόσεων “΄Εαρ”το πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα: «Εφηβικά προσωπεία και παιχνίδια ρόλων στο διαδίκτυο. Τί πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς». Η ομιλήτρια, με γλαφυρό τρόπο, με την επιστημονική της κατάρτιση, την προσωπική της έρευνα και με την παράθεση πολλών περιστατικών, προβλημάτισε τους γονείς πάνω στα ολέθρια αποτελέσματα και τους πολλαπλούς κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά τους από την ανεξέλεγκτη ενασχόλησή τους με τα σύγχρονα παιχνίδια τουδιαδικτύου. Με την ελεύθερη εποικοδομητική συζήτηση, που ακολούθησε, λύθηκαν οι απορίες καιτονίστηκε η ιδιαίτερη ευθύνη των γονέων, καθώς και η μεγάλη σημασία που έχει ηκαλή συνοχή της ζωής και της πορείας της οικογένειας για την πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων.

Η ημερίδα έκλεισε με το επίσημο γεύμα και με παλιά κατασκηνωτικά τραγούδια, που με την καρδιά τους τραγούδησαν οι γονείς. Την σφραγίδα έβαλε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, που έδωσε τις Αρχιερατικές Του ευλογίες στις οικογένειες και ευχήθηκε με πατρικούς λόγους κάθε προκοπή στα παιδιά.

TOP NEWS