Συναυλία λήξεως μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Χαλκίδος

  • Dogma
μητρόπολης χαλκίδος

Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Π. Ε. Ευβοίας, το οποίο πρόθυμα παρεχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Χαλκίδος «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ» πραγματοποίησε Συναυλία για την λήξη των μαθημάτων του φετινού έτους 2015-2016. 

Η συναυλία Μητρόπολης Χαλκίδος της πραγματοποιήθηκε παρόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, του εκπροσώπου του Δημάρχου Χαλκιδέων Αντιπροέδρου του ΔΟΠΠΑΧ κ. Σωτηρίου Ανυφαντή, του Αντιδημάρχου Ληλαντίων και Πρωτοψάλτου κ. Αθανασίου Τριανταφύλλου, Δημοτικών Συμβούλων, του Εκπροσώπου του Διοικητού της Σχολής Πεζικού, των Καθηγητών της Σχολής π. Αργυρίου Στουραΐτη, π. Ιωάννου Φαφούτη, π. Νικολάου Μάρκου, κ. Άγγελου Μαντά, κ. Γιώργου Καραγκούνη, κ. Δήμου Τσίμπου, κ. Θεοδώρου Κοκκορίκου και κ. Μαρίας Καψάλη, πολλών Ιεροψαλτών και πολλών χριστιανών μας.

Την Εκδήλωση άνοιξε με σύντομη προσλαλιά του ο Υπεύθυνος Λειτουργίας της Σχολής Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος ανέφερε ευχαριστώντας όλους, όσοι συντελούν στην λειτουργία της Σχολής και στα 9 παραρτήματά της.

(19)

Κατά την διάρκεια της Συναυλίας ο Χορός μαθητών της Σχολής ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ, υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή, απέδωσε ύμνους από την βυζαντινή μουσική παράδοση και απέσπασε ευμενή σχόλια από όλους τους παρισταμένους.

Στο μέσο την Συναυλίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε τα Διπλώματα και τα Πτυχία, που έλαβαν οι σπουδαστές, που περάτωσαν επιτυχώς τις σπουδές τους κατά το παρελθόν έτος 2014-2015, εξεταζόμενοι ενώπιον Επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού και ήταν οι: π. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης (Δίπλωμα), π. Ιωάννης Κεσετζής (Πτυχίο), Αντωνίου Κυπαρισσία (Δίπλωμα), Βενιζέλος Χρήστος (Δίπλωμα), Κεσετζής Ιάκωβος (Δίπλωμα), Παπασάββα Ευαγγελία (Δίπλωμα), Ρωμάνος Παναγιώτης (Δίπλωμα), Τσιτσάκη Βασιλική (Δίπλωμα), Ασπροποταμίτης Κωνσταντίνος (Πτυχίο), Ισμίρογλου Ροβινσώνας (Πτυχίο) και Κουμπογιάννης Δημήτριος (Πτυχίο).

Αμέσως μετά, ο Διευθυντής της Σχολής δρ. Γρηγόριος Αναστασίου, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μίλησε με θέμα: «Τότε οι τρεις ως εξ ενός στόματος ύμνουν… (Δαν. 3,27) – Η συγκρότηση ενός Χορού Ψαλτών».

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος συγχαίροντας όλους τους συντελούντες στη λειτουργία της Σχολής και τα μέλη των Χορών, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει, με αφορμή την εξαιρετική ομιλία του κ. Αναστασίου, την αξία της συμφωνίας και της ενότητας σε όλες τις πτυχές της εκκλησιαστικής ζωής.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2015, το απόγευμα, κατόπιν εγκρίσεως του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διενεργήθηκαν Διπλωματικές Εξετάσεις στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Γεώργιος Καραγκούνης, κ. Σεβαστή Μαζέρα-Μάμαλη, κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος και κ. Γεώργιος Στέρπης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Παύλος Κουρμπέτης και ο Διευθυντής της Σχολής κ. Γρηγόριος Αναστασίου, μαζί με όσους παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους υποψηφίους να αποδίδουν με πιστότητα στην πατρώα Βυζαντινή Μουσική το Πρόγραμμα των Εξετάσεών τους.

Διπλωματούχοι της Βυζαντινής Μουσικής ανεδείχθησαν οι μαθητές του Διευθυντού της Σχολής κ. Γρηγορίου Αναστασίου και του Καθηγητού κ. Κυριάκου Στάντζου, κ. Ιωάννης Ζιάκος, με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, κ. Γεώργιος-Ιγνάτιος Καφετζόπουλος, με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, κ. Παναγιώτης Καφετζόπουλος, με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, κ. Ηλίας Κεφάλας με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, κ. Θάλεια Στανίτσα με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, κ. Γεώργιος-Ραφαήλ Τσάλτας με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ και κ. Γεώργιος Χριστοδούλου με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ και Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ.

TOP NEWS