Συναυλία με το Δημήτρη Μπάση στη Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Το ακροατήριο των 2.000 ατόμων μέσα από τις εξαιρετικές μελωδίες και ερμηνείες  των μελωδών ανακάλεσε στιγμές δόξας της Μικρασίας, βίωσε τον πόνο της προσφυγιάς και του ξεριζωμού και τίμησε τη μνήμη των αρχόντων της Ιωνικής γης που «πένητες και πλάνητες» αιμοδότησαν τη  πατρίδα και «ανέστησαν την ελπίδα μέσα από τις στάχτες»

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής, πραγματοποίησε Συναυλία με τη συμμετοχή της Γυναικείας Χορωδίας της «Αγία Κασσιανή  η Υμνογράφος» και τον δημοφιλή καλλιτέχνη Δημήτρη Μπάση στο Ανοιχτό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Το ακροατήριο των 2.000 ατόμων μέσα από τις εξαιρετικές μελωδίες και ερμηνείες  των μελωδών ανακάλεσε στιγμές δόξας της Μικρασίας, βίωσε τον πόνο της προσφυγιάς και του ξεριζωμού και τίμησε τη μνήμη των αρχόντων της Ιωνικής γης που «πένητες και πλάνητες» αιμοδότησαν τη  πατρίδα και «ανέστησαν την ελπίδα μέσα από τις στάχτες».

Ο κ. Δημήτρης  Μπάσης με τη μελωδική συνοδεία της Χορωδίας κατάφερε  να καθηλώσει και να ενθουσιάσει το κοινό που σιγοτραγουδούσε συγκινημένο.

Ιδιαίτερης σημειολογίας ήταν η στιγμή που πάνω στη σκηνή ο κ. Βαρνάβας μαζί με τον φιλοξενούμενο Προύσης κ. Ιωακείμ και  τους Δημάρχους Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, Παύλου Μελά κ. Δημήτρη ΔεμουρτζίδηΑμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, την Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη συμμετείχαν στην απόδοση του εμβληματικού τραγουδιού «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» που ερμήνευε με τρόπο μοναδικό ο καλλιτέχνης.

Παρόντες την εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ.Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Πανοράματος –Χορτιάτη και Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης,  οι βουλευτές κ. Κωνσταντίνος ΓκιουλέκαςΔημήτρης ΚούβελαςΣτράτος Σιμόπουλος και, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά και άλλοι φορείς από την Τοπική αυτοδιοίκηση.

Τη Χορωδία της Μητρόπολης διηύθυνε η κ. Μαρία Χαραλαμπίδου, στο σόλο η κ. Ηλιοστάλακτη Τσαλαμπούνη και υπεύθυνη Ορχήστρας η κ. Χριστίνα Κεναμέα (ακορντεόν)

Παρουσίαση: Φωτεινή Βλάχου

Αναστασίου Μιχάλης: λαούτο

Γιαχούδη Πελαγία: ούτι

Κουσουλάκης Γιάννης: βιολί

Μαυρίδης Δημήτρης: μπουζούκι

Μηλιώκας Θανάσης: κιθάρα

Ξανθοπούλου Ηλιάνα: πιάνο

Παλληκάρη Δέσποινα: κανονάκι

Πιπέρκος Μιχάλης: κλαρινέτο

Φουντουκίδης Νίκος: ντραμς

TOP NEWS