Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής εις μνήμην των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών

  • Δόγμα

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης έλαβε χώρα συναυλία Βυζαντινής Μουσικής εις μνήμην των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών κατά την οποία ο Βυζαντινός Χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών Καρδίτσης ερμήνευσε την Εξόδιο Ακολουθία. Τη χορωδία διηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θωμάς Βλάχος, Πρωτοψάλτης της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.

Ο ερμηνευτικός σχολιασμός των κειμένων πραγματοποιήθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος κλείνοντας την εκδήλωση μνήμης συνεχάρη τον χορό τον Ιεροψαλτών της Καρδίτσας για την πρωτοβουλία αλλά και την λαψογη απόδοση των Ύμνων.

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης έλαβε χώρα συναυλία Βυζαντινής Μουσικής εις μνήμην των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών κατά την οποία ο Βυζαντινός Χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών Καρδίτσης ερμήνευσε την Εξόδιο Ακολουθία. Τη χορωδία διηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θωμάς Βλάχος, Πρωτοψάλτης της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.

Ο ερμηνευτικός σχολιασμός των κειμένων πραγματοποιήθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος κλείνοντας την εκδήλωση μνήμης συνεχάρη τον χορό τον Ιεροψαλτών της Καρδίτσας για την  πρωτοβουλία αλλά και την λαψογη απόδοση των Ύμνων.

TOP NEWS