Σύναξη Εφημερίων Λαμίας και περιχώρων

  • Dogma
σύναξη

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ιερατική σύναξη της Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Η μηνιαία Σύναξη των Εφημερίων για τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Λαμίας, Θερμοπυλών & Ροδίτσης, Υπάτης, Λιανοκλαδίου, Στυλίδος και Πελασγίας για τον μήνα Φεβρουάριο  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς Φθιώτιδος στη Λαμία. Κατά την σύναξη στο πρώτο μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος ανέπτυξε το θέμα: «Το ήθος του παπά του χωριού». Ακολούθησε ευρεία συζήτηση επί των λεχθέντων και πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος. Τελειώνοντας την εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους Ιερείς να ενισχύσουν την πνευματική τους ζωή με την προσευχή για να ενισχύεται με τον τρόπο αυτό και η δική τους πίστη και η πίστη του λαού.

σύναξη

Μετά από ένα διάλειμμα για πρωινό συνεχίστηκε η σύναξη και ακολούθησε το δεύτερο μέρος της, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος ενημέρωσε τους ιερείς για εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη στο προσεχές μέλλον. Ακολούθησαν, ωστόσο, ερωτήσεις από μέρους των ιερέων. Οι οποίοι απευθυνόμενοι προς τον Σεβασμιώτατο Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, έθεσαν ζητήματα και θέματα διοικητικής και ποιμαντικής φύσεως και διεξήχθη διάλογος. Τέλος δόθηκε στους ιερείς φάκελος με έντυπο πληροφοριακό υλικό.

σύναξη

Για τις υπόλοιπες Αρχιερατικές Περιφέρειες η Σύναξη θα πραγματοποιηθεί στις έδρες των, την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 9π.μ.

TOP NEWS