Σύναξη στελεχών νεότητας στη Μητρόπολη Κατερίνης

  • Dogma
σύναξη

Με τη Χάρη του Θεού πραγματοποιήθηκε  η τελευταία για την  τρέχουσα Κατηχητική χρονιά Σύναξη Στελεχών του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Εισηγητής ήταν ο κ. Άγγελος Γκούνης, θεολόγος-συγγραφέας και κατηχητής της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, ο οποίος παρουσίασε το θέμα «Ψυχαγωγία στην κατήχηση και την κατασκήνωση». Το ενδιαφέρον των στελεχών υπήρξε έντονο και αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης. Ο ομιλητής παρουσίασε πολλούς τρόπους ωφέλιμης ψυχαγωγίας για κάθε ηλικία παιδιών, με την ενεργό συμμετοχή των κατηχητών. Έτσι, ανοίχθηκαν νέοι ορίζοντες στην ψυχαγωγία, στην οποία συνδυάζονται το παιχνίδι με τις γνώσεις και την κατήχηση.

Επισφραγίζοντας τη Σύναξη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε τον εκλεκτό ομιλητή, πρόσθεσε για πολλοστή φορά στα Στελέχη Νεότητας, ότι μπορεί όλα αυτά να είναι καλά και χρήσιμα, απαραίτητα για την άσκηση του κατηχητικού και παιδαγωγικού έργου της Εκκλησίας. Κύριος σκοπός, όμως, των Κατηχητικών Συνάξεων και μιας Εκκλησιαστικής Κατασκήνωσης είναι η κατήχηση και η καλλιέργεια της πνευματικότητας, που μπορούν να επιτευχθούν και μέσα από αυτές τις δραστηριότητες.

Η Σύναξη έκλεισε με οδηγίες προς τα στελέχη, εν όψει της λήξης των Κατηχητικών Συνάξεων αλλά και της έναρξης της Κατασκήνωσης και του Προγράμματος Φιλοξενίας Παιδιών.

unnamed (2) unnamed

TOP NEWS