Συνεχίζεται με επιτυχία η προσπάθεια του ΚΕΣΟ

  • Dogma
ΚΕΣΟ

Πλούσια και πολυποίκιλη ήταν η δράση του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) -Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το 2016. Το ΚΕΣΟ στηρίζει όλες τις οικογένειες, που προστρέχουν σε αυτό με ιδιαίτερη έμφαση στις μονογονικές και τις γυναίκες και τα παιδιά θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Οι δράσεις του ΚΕΣΟ Πρωτοβάθμιου φορέα Κοινωνικής Στήριξης των Οικογενειών & Παιδικής Προστασίας διακανονίζονται σε πολλά επίπεδα. Ήδη έχει ξεκινήσει η Β΄ Περίοδος των επιμορφωτικών  μαθημάτων  αγγλικών, κοπτικής ραπτικής, μανικιούρ & πεντικιούρ, που διοργανώνει το Κέντρο Στήριξης Οικογενείας (ΚΕΣΟ) -Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιερός Αρχιεπισκοπής Αθηνών,  για το εκπαιδευτικό έτος 2016-2017 και απευθύνεται σε μέλη αδύναμων οικονομικά οικογενειών, στο καιρό της οικονομικής κρίσης. Οι εκπαιδεύτριες, αλλά και οι εκπαιδευόμενες – εκπαιδευόμενοι επανήλθαν μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στα πόστα τους, χωρίς να υπάρχει, επηρεασμός από τα  καιρικά δελτία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τα μαθήματα Αγγλικών & μανικιούρ -πεντικιούρ της Β΄ Περιόδου  ήδη  ξεκίνησαν από την 9η Ιανουαρίου. Και υπάρχει η δυνατότητα  δημιουργίας, νέων τμημάτων αν υπάρξει προθυμία  προσέλευσης νέων εγγραφών. Τα Μαθήματα κοπτικής και ραπτικής μαθήματα που πραγματοποιούνται με την συνεργασία του Knit2Lead  θα ξεκινήσουν  το διάστημα  από 18 Φεβρουάριου έως 20 Μαΐου 2017. Θα πραγματοποιούνται μια φορά ανά δύο βδομάδες, ημέρα Σάββατο στις 11:00 πμ. Για τα μαθήματα κοπτικής ραπτικής δεν υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής νέων εγγραφών.

unnamed unnamed (10) unnamed (8) unnamed (7) unnamed (6) unnamed (5) unnamed (4) unnamed (3) unnamed (2) unnamed (1)

Επίσης η Διεύθυνση του ΚΕΣΟ ανακοινώνει ότι ήδη ξεκίνησε, να υλοποιεί το πρόγραμμα, που ανέλαβε από την Περιφέρεια Αττικής, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας & η Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας. Το πρόγραμμα φέρει τίτλο «Παι.Δ.Ε.Σ. 100+», που σημαίνει «Παίρνεις Δύναμη Έχοντας Συνοδοιπόρους» και αφορά σε 100 και πλέον (+) παιδιά αλλά και τις οικογένειες τους, που θα ωφεληθούν από το παρόν πρόγραμμα. Έτσι λοιπόν, μέσα από αυτό θα λειτουργήσουν απογευματινές ώρες & Σάββατα -εκτός των όσων λειτουργούν εργαστήρια για απόκτησης γνώσεων:

– Αγγλικής γλώσσας για παιδιά  (ήδη λειτουργούν δυο εργαστήρια για ενήλικες)
Γαλλικής & της Κινεζικής Γλώσσας
– Λογιστικά / Φοροτεχνικά για ενήλικες
Τέσσερα Εργαστήρια την εβδομάδα ανάπτυξης Δεξιοτήτων για ΕΝΗΛΙΚΕΣ (γονείς & Κηδεμόνες των Παιδιών) στις θεματικές:
– Κοπτικής Ραπτικής  ήδη λειτουργούν
– Μανικιούρ / Πεντικιούρ   ήδη λειτουργούν
– Αγιογραφίας για ενήλικες & ανήλικους – πρόκειται να ξεκινήσει
Εργαστήρια  Συμβουλευτικής σε γονείς για τις σχολικές συμπεριφορές των παιδιών μέσα στο σχολείο / στη κοινότητα, από το αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του ΚΕ.Σ.Ο.  Σχολική Σύμβουλο & πανεπιστημιακό του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα Ελένη Καρυδά
Ομαδικές και Ατομικές συνεδρίες  επαγγελματικού  προσανατολισμού  για εφήβους και
εργασιακής συμβουλευτικής για ενήλικες.
Πληροφορίες στη Γραμματεία και στην Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΕΣΟ.

TOP NEWS