Συνεχίζεται η δακρυρροή της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Βύρωνα

  • Δόγμα

Η θαυμαστή δακρυρροή της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Βύρωνα

Του Αναστασίου Μαρίνη, θεολόγου

Συνεχίζεται η δακρυρροή της εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας, στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας, στον Βύρωνα.

Ήταν ανήμερα της εορτής του Γενεθλίου της Παναγίας, 8 Σεπτεμβρίου 2020, όταν η νεωκόρος του Ναού, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και παρουσία άλλων πιστών, αντιλήφθηκε ότι κάτι παράξενο συνέβαινε στην εικόνα της Παναγίας. Ενημέρωσε τους ιερείς και τότε όλοι, κληρικοί και λαϊκοί αντίκρισαν με ιερό δέος αυτό που συμβαίνει έως και σήμερα: την εικόνα της Παναγίας να δακρυρροεί συνεχώς, ασταμάτητα.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Παναγία θέλει να στείλει κάποιο «μήνυμα» με τον τρόπο αυτό, να προλάβει και να ενημερώσει για κάτι κακό που πρόκειται να συμβεί.

Άλλοι πάλι, οι πλέον αισιόδοξοι, υποστηρίζουν ότι η Παναγία συμπάσχει με τα παιδιά Της, μαζί μας, και με τον θαυμαστό τρόπο αυτό της δακρυρροής θέλει να κάνει θαυμαστώς αισθητή την Παρουσία Της.

Με συναισθήματα ιερού φόβου αλλά και χαράς και τιμής προς το πρόσωπο της Θεομήτορος, οι πιστοί σπεύδουν να προσκυνήσουν τη Χάρη Της και να δουν από κοντά όσα θαυμαστά η Θεοτόκος επιτελεί.

Για τον λόγο αυτό, Ναός είναι ανοιχτός από το πρωί στις 07:00 έως το βράδυ, στις 19:00, ενώ τελούνται καθημερινά δυο Παρακλήσεις ενώπιον της Αγίας Εικόνος Της, μια το πρωί στις 11:00 και η άλλη το απόγευμα, στις 17:30.

TOP NEWS