Συνεχίζεται το προσκύνημα της Κάρας του προστάτου των παιδιών Αγίου Στυλιανού – Στην Αθήνα για πρώτη φορά τα λείψανά του

  • Dogma
Στυλιανού

Συνεχίζεται το προσκύνημα της Τιμίας Κάρας του προστάτου των παιδιών Οσίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, η οποία βρίσκεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Το ιερό αυτό λείψανο, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σάικας Ευρυτανίας, μετέφερε στο Ναό που υπήρξε εφημέριος και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για 17 χρόνια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, στην Μητροπολιτική περιφέρεια του οποίου βρίσκεται η Μονή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, μετά την ακολουθία του Εσπερινού, τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Ακολούθησε εκδήλωση με θέμα «Μια συζήτηση για την αγωγή των παιδιών» με ομιλητές τους Πανοσ/τους Αρχιμ. Πολύκαρπο Μπόγρη, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος και Συμεών Βενετσιάνο, Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον κ. Ηλία Λιαμή, Δρα Θεολογίας-Εκπαιδευτικό. Συντονιστής ήταν ο Εφημέριος του Ναού, Αιδ/τος Πρωτοπρ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Παρασκευή στις 20:30 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία, ενώ την Κυριακή θα λειτουργήσει ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στο Ναό της Αγίας Φιλοθέης έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 6μ.μ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

TOP NEWS