Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης της Ι.Μονής Παρθενώνος

  • Dogma
ι.μ παρθενώνος

Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης στην Γυναικεία Ιερά Κοινοβιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Οι εργασίες στη Ιερά Μονή Παρθενώνος περιλαμβάνουν την πλήρη ανακαίνιση της Πτέρυγας Γ΄ της Μονής, με χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης ύψους 200.000,00€, κατόπιν των απαιτούμενων εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων.

Η Πτέρυγα αυτή περιλαμβάνει κελιά μοναζουσών ως και κάποια από τα εργαστήρια της Μονής (ιεροραφείο, αγιογραφείο και κατασκευής λιβανιού).

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας δήλωσε: «Με την χάρι της Παναγίας μας, της προστάτιδας της ζωής μας και της Ιεράς αυτής Μονής, αφιερωμένη εις το Πανάγιο Πρόσωπο Της, φιλοξενούσα και αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας εκ της Ι. Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου, με την χάρι και τις πρεσβείες Της, συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης εις το δικό Της σπίτι, καθώς Εκείνη είναι που όλα τα κατευθύνει και τα ρυθμίζει.

Η ανακαίνιση και αυτής της Πτέρυγας της Μονής θα συμβάλλει εις την διαμόρφωση των κατάλληλων χώρων διαμονής τόσο δια την Αδελφότητα, όσο και φιλοξενίας των Εργαστηρίων, τα οποία χρειάζονται τους δικούς τους χώρους.

Ευγνώμονες οι ευχαριστίες μας προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος για άλλη μια φορά, έτεινε ευήκοο ους εις το αίτημα μας κάλυψης του κόστους του έργου, προϋπολογισμού 200.000,00€ και, με περισσή προθυμία, ανταποκρίθηκε.

Τον ευχαριστούμε από καρδιάς ως επίσης, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων: την Προϊσταμένη κα Ελένη Δοξάκη και την Υπεύθυνη του έργου, μηχανικό κα Καλαϊτζάκη Ειρήνη δια την ουσιαστική συμβολή και αρωγή των.

Έχουμε την βεβαιότητα ότι η εταιρεία Smart Construction που αναδείχθηκε από τον πλειοδοτικό διαγωνισμό και ανέλαβε το έργο θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας.

Δέηση και ευχαριστία εις την Υπεραγία Θεοτόκο δια τον ωκεανό της αγάπης και των ευεργεσιών Της που απλόχερα μας προσφέρει», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας.

TOP NEWS