Συνεδριάζει η Διαρκής Σύνοδος – Η επόμενη μέρα μετά την ιστορική συνάντηση Οικ. Πατριάρχη – Αρχιεπισκόπου

  • Dogma
αρχιεπί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα και ύστερα από την ιστορική συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, όπου οι δύο Προκαθήμενοι «παραμερίζοντας» τις διαφωνίες του προηγούμενου διαστήματος συμφώνησαν ότι «το αίμα νερό δε γίνεται».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ενημέρωση του Αρχιεπισκόπου προς τους Ιεράρχες για όσα ειπώθηκαν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βαρθολομαίο, ενώ παράλληλα οι πληροφορίες λένε ότι θα  να κατατεθούν και τα πορίσματα των ειδικών επιτροπών σχετικά με τη χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Άλλωστε, οι δύο σημαντικοί άνδρες της Ορθοδοξίας θα συναντηθούν εκ νέου το απόγευμα, στα εγκαίνια του  νέου Κέντρου Γεροντολογίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οποία θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα  ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.Μ.Θεοχαράκη, ενώ αυτή την ώρα επισκέπτεται την ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), “Δημήτρης Ι.Πουρνάρας”, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Στις 12:30 π.μ. πρόκειται να επισκεφθεί το βιβλιοπωλείο “ΕΣΤΙΑ”.

Φωτογραφία: intimenews.gr

 

TOP NEWS