Συνέδριο Στελεχών Νεότητας Μητρόπολης Δημητριάδος

  • Dogma
συνέδριο

Το εναρκτήριο Συνέδριο Στελεχών Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, επί τη εισόδω στο νέο Ιεραποστολικό έτος, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/9 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Το Συνέδριο, που διοργανώνεται από το Γραφείο Νεότητας της Τοπικής μας Εκκλησίας, θα ξεκινήσει στις 9π.μ. με τον Αγιασμό, που θα τελέσει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη.

Στην Α΄ Συνεδρία θα ομιλήσουν:

Α. Ο κ. Αθανάσιος Στογιαννίδης, Επίκουρος Καθηγητής Χριστιανικής Αγωγής, Μουσικολόγος στο Α.Π.Θ., με θέμα «Παιδαγωγικές κατευθύνσεις και πρακτικές για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Ορθόδοξη κατήχηση».

Β. Η κ. Πηνελόπη Μωραΐτου, Εκπαιδευτικός-  Συγγραφέας, με θέμα «Παρουσίαση των Κατηχητικών βοηθημάτων Προσχολικής, Πρώτης Σχολικής ηλικίας και Δημοτικού».

Γ. Ο κ. Ηλίας Λιαμής, Θεολόγος – Μουσικός – Συγγραφέας, με θέμα «Παρουσίαση βιβλίων Κατηχητών για Προσχολική, Πρώτη Σχολική ηλικία και Δημοτικό».

Στη συνέχεια, θα λειτουργήσουν έξι Βιωματικά Εργαστήρια, ενώ στη Β΄ Συνεδρία θα γίνει η συνοπτική παρουσίαση των εργασιών τους και η συμβολή τους στο κατηχητικό έργο.

Στο τέλος του Συνεδρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την Ακολουθία της Χειροθεσίας των νέων Κατηχητών και θα επιδώσει τους διορισμούς και τις βεβαιώσεις παρακολούθησης στους Υπευθύνους Νεότητας και στους Κατηχητές.

συνέδριο

TOP NEWS