Συνέδριο Στη Ραψάνη: «Νεομάρτυρες Και Λογάδες: Η Ψυχή Του Γένους»

  • Dogma
συνέδριο

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου της ορεινής Ραψάνης, Συνέδριο για τους Νεομάρτυρες και τους Λογάδες του Γένους μας.

Το συνέδριο εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην εκδήλωση θα ομιλήσουν οι: κ. Αναστασία Λαλάγκου, Φιλόλογος, με θέμα: «Ο Επίσκοπος Πλαταμώνος Διονύσιος, γραμμάτων μέτοχος και ρήτωρ εκκλησιαστικός και ποιμήν κάλλιστος και η Σχολή της Ραψάνης: όψεις της παιδευτικής ανάπτυξης της Θεσσαλίας τον 18 ο αιώνα», κ. Ιωάννης Μαυρομάτης, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, με θέμα: «Ο Πρωτοψάλτης Αναστάσιος Ραψανιώτης» και η κ. Στυλιανή Περμαθούλη, Μουσειολόγος και Διαχειρίστρια Πολιτισμού, με θέμα: «Ο Νεομάρτυρας διδάσκαλος της Ραψάνης: Σχολιάζοντας την περίπυστη εικόνα του».

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Ιωάννης Καλούσης, Ιατρός. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης. Συντονιστής του Συνεδρίου είναι ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτιστικής Ταυτότητος της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

TOP NEWS