Συνεργασία Ένωσης Συλλόγων Γονέων με Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
δημητριάδος

Το θέμα της σίτισης των παιδιών οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ο τρόπος επίλυσης τυχόν προβλημάτων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων και η γενικότερη συνεργασία, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της «Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου».

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των γονέων για τις ενέργειες που έχουν γίνει εκ μέρους των ιερέων σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης, για την εξασφάλιση του πρωϊνού γεύματος για τα παιδιά που το χρειάζονται.

Παράλληλα, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους και της εκκλησίας, για την ένταξη παιδιών ρομά αλλά και προσφύγων στις εκπαιδευτικές δομές της περιοχής, ενώ μετέφερε στους γονείς το πρόγραμμα των επόμενων δράσεων της Μητρόπολης, στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι γονείς.
Επίσης, πλαίσιο συνεργασίας υπάρχει και με την «Μαγνήτων Κιβωτό» και σε ορισμένες από τις δράσεις που θα αναπτυχθούν, η συμβολή των γονέων, όπως τονίστηκε, μπορεί να είναι καθοριστική.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προσπάθειες της Ένωσης Γονέων σε διάφορα επίπεδα που αφορούν στις σχολικές κοινότητες, όπως και στη πρόθεση της διοργάνωσης του «3ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» την ερχόμενη άνοιξη.

Στη συνάντηση με τον κ. Ιγνάτιο, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ηλίας Κουτσερής, ο αντιπρόεδρος Θέμης Κορομηλής και η ταμίας Λιάνα Πασχούδη.

 

TOP NEWS