Συνεργασία με το Γερμανό ΥΦΥΠ Ευρωπαϊκών Υποθέσεων επιθυμεί ο μητροπολίτης Νεαπόλεως

  • Dogma

Αμοιβαία υπόσχεση ότι θα επαναλάβουν σύντομα τη συνάντησή τους έδωσαν χθες ο μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας και ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Μίχαελ Ροτ.

Καρεκλά Σοφία

Αμοιβαία υπόσχεση ότι θα επαναλάβουν σύντομα τη συνάντησή τους έδωσαν χθες ο μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας και ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Μίχαελ Ροτ.

Ο κ. Ροτ επισκέφθηκε χθες το επισκοπείο της Νεάπολης προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Βαρνάβα. Ο κ. Βαρνάβας, αφού τον καλωσόρισε στην μητρόπολή του, τον ξενάγησε στο ναό του Τιμίου Προδρόμου που βρίσκεται δίπλα από το επισκοπείο.

Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα της επικαιρότητας. Παρών στην κουβέντα τους ήταν κι ο πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Ingovon Voss.

Κεντρικό θέμα της συζήτησής τους ήταν η κοινωνικοοικονομική κατάσταση της Ελλάδας, η κρίση στην Ευρώπη καθώς και η συμβολή της εκκλησίας στη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα.

Ο κ. Βαρνάβας, μεταξύ άλλων, είπε ότι «Η σημερινή κρίση δεν αγγίζει μόνο την Ελλάδα αλλά δοκιμάζει τη συνοχή ολόκληρης της ευρωπαϊκής οικογένειας. Μέσα σε μία οικογένεια, όλα τα μέλη είναι ισότιμα. Γνωρίζει το καθένα να αγαπά, να συγχωρεί, να βοηθά. Αλλιώς δεν υφίσταται η οικογένεια. Γιατί η αγάπη είναι πάνω από τη δικαιοσύνη. Αυτή είναι η χειρότερη τραγωδία που βιώνει το έθνος μας σε περίοδο ειρήνης και σας θέλουμε συμμάχους. Και η συμμαχία αυτή πρέπει να είναι ορατή, συγκεκριμένη. Να εκδηλώνεται με πιο κατανοητό τρόπο».

Ο κ. Ροτ, με τη σειρά του, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το φιλανθρωπικό έργο της μητρόπολης Νεαπόλεως, και συγκεκριμένα από την καθημερινή σίτιση 7.305 άπορων ανθρώπων.

Τόνισε, μάλιστα, ότι «ή Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει τις αρχές της και τη χριστιανική της αγάπη. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Η αλληλεγγύη, ωστόσο, πρέπει να είναι έμπρακτη».

Τέλος, οι δύο άνδρες εξέφρασαν την κοινή τους επιθυμία για μια καρποφόρα συνεργασία μεταξύ της μητρόπολης Νεαπόλεως και της γερμανικής διοίκησης με περαιτέρω στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο κρατών.

TOP NEWS