Σύνεση στην Εκκλησία της Βουλγαρίας εύχεται η ΔΙΣ για το αίτημα της σχισματικής Εκκλησίας της «Μακεδονίας»

  • Dogma
Μακεδονίας

Να μην οριστικοποιηθεί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Εκκλησίας, κατά την οποία αποδέχεται το αίτημα της σχισματικής Εκκλησίας της «Μακεδονίας», εύχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα.

Το ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιερά Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά τη Συνεδρία της 14ης Δεκεμβρίου λήγοντος έτους, εξ αφορμής του Ανακοινωθέντος της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Εκκλησίας, ασχολήθηκε με την απόφαση αυτής  να αποδεχθεί στις 29 Νοεμβρίου 2017 το αίτημα της σχισματικής Εκκλησίας της «Μακεδονίας» και να αναλάβει  ρόλο «μητρός Εκκλησίας» εκείνης.

Κατόπιν αυτού, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εκφράζει την ανησυχία Της για το γεγονός της επεμβάσεως της Εκκλησίας της Βουλγαρίας με την ενέργεια αυτή σε δικαιοδοσία άλλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, δηλαδή της Εκκλησίας της Σερβίας, πράξη η οποία αντίκειται στους Ιερούς Κανόνες και την Παράδοση της Εκκλησίας, παραθεωρεί το κανονικό δικαίωμα και τον υπερέχοντα ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ενδέχεται να αποτελέσει απαρχή δυσχερών εξελίξεων.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εύχεται να επικρατήσει σύνεση και η απόφαση της Αδελφής Εκκλησίας της Βουλγαρίας να μην οριστικοποιηθεί τελικώς.

φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ