Σύρος: Τίμησαν την 85η επέτειο από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας του Αγ. Δημητρίο

  • Dogma
σύρος

Η Σύρος τίμησε την 85η επέτειο από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Δημητρίου, με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, στον οποίο είχαν διακομισθεί οι ιερές Εικόνες της Παναγίας «Κυρά-Ξένης», επί τούτω μεταφερθείσης από το ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα του Πύργου της ιεράς νήσου Τήνου, και του Αγίου Δημητρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη 85η Επετείω από της Ευρέσεώς της, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , συμπαραστατουμένου από τους Εφημερίους του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτου Φραγκογιάννη και Οικονόμου Λουκά Βασάλου, με την προσεκτική παρουσία πολλών πιστών, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημ. Βαφίας.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε εντός του Ναού λιτανεία του Λαβάρου της Αναστάσεως, του αποτμήματος εκ των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου και και των ιερών Εικόνων της Παναγίας «Κυρά-Ξένης» και Αγίου Δημητρίου.

Επιλέγων τις Εκδηλώσεις, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στον παραλυτικό της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, ο οποίος, όπως τόνισε, διέθετε υπομονή, που δημιουργεί θέληση και πίστη, και, ενώ είχε σωματική αδυναμία είχε δύναμη ψυχής, ώστε να περιμένει 38 χρόνια τον «άνθρωπο» που θα τον βοηθούσε να βρει την υγεία του.

Προέτρεψε δε τους πιστούς να μιμηθούν τον παράλυτο στην υπομονή, τη θέληση και την πίστη και να αντιμετωπίζουν τους συνανθρώπους τους με διάθεση αγάπης. προσφοράς και αλληλεγγύης και τους κάλεσε να διατηρήσουν ζωντανή στη μνήμη των επιγενομένων τη μεγάλη αυτή τοπική εορτή της ευρέσεως της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, ως δείγμα της αγάπης του Κυρίου προς τη Σύρο.

TOP NEWS