Σύρου Δωρόθεος: Κάθε πιστός μπορεί να βιώσει την πνευματική ζωή μέσα στην καθημερινότητά του, αρκεί να το θελήσει

  • Dogma
σύρου

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ προέστη το Σάββατο 16 Ιουλίου, του Εόρτιου Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Παλαιοπόλεως, της αρχαίας πρωτεύουσας της Άνδρου, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Ιωάννη Κουλούρη και των διακόνων του.

Στον εσπερινό ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σύρου, παρέστησαν η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού, ο Έπαρχος Άνδρου, ο Δήμαρχος Άνδρου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μπατσίου, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Άνδρου και πλήθος ευσεβών πιστών, εντός και εκτός του Ναού.

Κηρύσσων το θείο λόγο, ο Μητροπολίτης  κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για το ρόλο των Αγίων, οι οποίοι ως αστέρες φωτίζουν και κατακοσμούν το πνευματικό της στερέωμα και ταυτόχρονα αποτελούν οδοδείκτες και ιχνηλάτες των ανθρώπων, που τους οδηγούν στο δρόμο της πνευματικής ζωής.
Τόνισε δε ότι ο κάθε πιστός μπορεί να βιώσει την πνευματική ζωή μέσα στην καθημερινότητά του, αρκεί να το θελήσει, και να αποβεί έτσι φωτεινό παράδειγμα για την κοινωνία και αληθής φίλος του Θεού.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Εφημέριο, τους Επιτρόπους και τους Ιεροψάλτες του Ναού και ευχήθηκε σε όλους για το υπόλοιπο του θέρους.

 

 

 

TOP NEWS