Σύρου Δωρόθεος: Ο Χριστός είναι ο μόνος που δεν θα μας προδώσει ποτέ, αλλά πάντοτε θα είναι αρωγός μας

  • Dogma
σύρου

Σύρου Δωρόθεος Β’: Σήμερα η τιμώμενη Αγία Παρασκευή μας παραδειγματίζει και μας υποδειγματίζει ότι ο Χριστός είναι ο μόνος που δεν θα μας προδώσει ποτέ, αλλά πάντοτε θα είναι αρωγός και βοηθός μας στις δυσκολίες της ζωής.

Στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, πάλαι ποτέ Καθολικό διαλαμψάσης Ιεράς Μονής, στην περιοχή της Αληθινής, που ατενίζει την Ερμούπολη και τα κατέναντι αυτής νησιά Τήνο και Μύκονο, επί του ολάνθιστου κτήματος ιδιοκτησίας σήμερα του Πλοιοκτήτου και Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ελλάδος απάσης κ. Αθανασίου Μαρτίνου, όπου το 1901 φιλοξενήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως, φιλοξενηθείς υπό του τότε ιδιοκτήτου, αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Μεθοδίου Παπαναστασοπούλου, τελέσθηκε απόψε ο εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστατουμένου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και Εφημερίους της Σύρου, με την παρουσία της πολιτευτού των Κυκλάδων κας Χαλκιά, των υποψηφίων Δημάρχων κ.κ. Αλέξ. Αθανασίου και Άρη Ρώτα, εν ενεργεία και υποψηφίων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητού, της 6ης Περιφερείας του ΛΣ, του Διοικητού της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, Εκπροσώπου του Λιμενάρχη Σύρου, του Προέδρου Πρωτοδικών Σύρου, του διατελέσαντος Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιω. Μανούσου, και μεγάλου πλήθους πιστών, οι οποίοι αδιαλείπτως προσήρχοντο να προσκυνήσουν την εφέστιο εικόνα του Ναού, από ενωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού ευχαρίστησε τους πιστούς, διότι, παρά τις επικρατούσες συνθήκες καύσωνα, δεν υπελείφθησαν να προσέλθουν και να συμπροσευχηθούν, κάλεσε τους πιστούς σε ένα νοερό ταξίδι προς τη Ρώμη της εποχής των διωγμών, όταν οι Χριστιανοί έβλεπαν τους αδελφούς τους να βασανίζονται και να σφαγιάζονται για την πίστη του Χριστού, μεταξύ των οποίων και το γλυκύ πρόσωπο της Αγίας Παρασκευής, η οποία διένειμε την πατρική της περιουσία στους πτωχούς και προσέφερε την καρδιά της και την ίδια τη ζωή της στο Χριστό.
Προσέθεσε δε ότι η σήμερα τιμώμενη Αγία Παρασκευή μας παραδειγματίζει και μας υποδειγματίζει ότι ο Χριστός είναι ο μόνος που δεν θα μας προδώσει ποτέ, αλλά πάντοτε θα είναι αρωγός και βοηθός μας στις δυσκολίες της ζωής.
Τέλος, παρεκάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για τις ψυχές των δύο ηρωικώς πεσόντων στις επαλξεις του καθήκοντος Πυροσβεστών, αλλά και για όλους, όσοι με αυτοθυσία αγωνίζονται κατά των καταστροφικών πυρκαϊών, που αφανίζουν τα έργα του Θεού και των ανθρώπων, το ζωικό και φυτικό περιβάλλον, οικίες και επιχειρήσεις!
Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τον παριστάμενο Μεγάθυμο Εθνικό Ευεργέτη, Προνοιάρχη και Σεβαστοκράτορα του Ιερού Ναού κ Αθανάσιο Μαρτίνο για τις πολλαπλές ευεργεσίες του προς την Ιερά Μητρόπολη και ευχήθηκε σε όλους για ένα καλό και ασφαλές θέρος.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα πλεύσει με ιδιωτικό μέσο στην ιερά νήσο Τήνο και, άμα τη αφίξει του, θα μεταβεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Υστερνίων, και το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ την Πέμπτη, 27 Ιουλίου, το πρωί θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος στην Άνδρο, στην οποία φυλάσσεται η χαριτόβρυτος Κάρα του Αγίου.

TOP NEWS