Σύρου Δωρόθεος: «Συγχωρήστε με για τα αθέλητα λάθη μου»

  • Dogma
μητροπολίτη σύρου

Το Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Ιουλίδος κατέκλυσαν το απόγευμα  της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου, ευσεβείς Κείοι κάθε ηλικίας για να βρεθούν κοντά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο.

Η σεμνή πνευματική εκδήλωση, αφορούσε στη συμπλήρωση 15 χρόνων Αρχιερατείας του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Το παρών στην εκδήλωση για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’, έδωσαν ο Δήμαρχος Κέας κ.Ιωάννης Ευαγγέλου, ο Επάρχος Κέας-Κύθνου κ. Παναγιώτης Βιτάλης, ο  Αστυνομικός  Διευθυντής και ο Λιμενάρχης Κέας, οι Διευθυντές του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Κέας, και Εκπαιδευτικοί.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθέριος Δεμένεγας προσεφώνησε την Εκδήλωση, ενώ στη συνεχεία, το λόγο έλαβαν ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος Κέας,οι οποίοι συνεχάρησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ και τον ευχαρίστησαν για το έργο και την προσφορά του.

Ακολούθως, προεβλήθησαν δύο μικρά βίντεο από την Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ στη Σύρο και την Κέα και ένα βίντεο σχετικά με τις δραστηριότητες του προσφάτου Διεθνούς Σεμιναρίου Πειραματικού Φωτισμού, που διεξήχθη στην Κέα τον Οκτώβριο του 2015, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και διοργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Φωτισμού.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε το λαό της Κέας για την αγάπη του,τους ιερείς για το έργο τους, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες, το Δήμαρχο και τον Έπαρχο Κέας, τονίζοντας την καλή συνεργασία, που υπάρχει και υπήρχε πάντα και με τους προκατόχους τους και όλους τους παρισταμένους, αναφέρθηκε στις τρεις διαστάσεις του χρόνου, χθες, σήμερα και αύριο, παρεκάλεσε τους Κείους πιστούς να τον συγχωρούν τις παραλείψεις και τα αθέλητα λάθη του και τους ζήτησε να προσεύχονται γι` αυτόν, δηλώνοντάς τους ότι όσο θα υπάρχει και θα υφίσταται θα εργάζεται για το λαό της Μητροπόλεως αυτής, πολύτιμο τμήμα της οποίας αποτελεί η νήσος Κέα.

Τέλος, ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα, διένειμε δώρα σε όλα τα παριστάμενα παιδιά, εικόνες του Αγίου Βασιλείου με ευχές σε όλους τους παρόντες, υπό τις επευφημίες όλων, ψαλλόντων τον πολυχρονισμό του.

Η ωραία αυτή και συγκινητική Εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση παραδοσιακής δοχής από τις κυρίες της Ενορίας.

TOP NEWS