Σύρου Δωρόθεος Β: Τα παιδιά είναι αδήριτη ανάγκη να μάθουν να διακρίνουν το σωστό από το λάθος

  • Dogma

Κατά την ευχετήρια ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ανεφέρθη στη σωστή αξιοποίηση του χρόνου και επέμεινε ιδιαίτερα στην ορθή ανατροφή των παιδιών, τα οποία, εκτός των άλλων, είναι αδήριτη ανάγκη να μάθουν να διακρίνουν το σωστό από το λάθος, το καλό από το κακό.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ολοκλήρωσε τη διήμερη ποιμαντική περιοδεία του στην Άνδρο με την τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού και την ευλογία της πίτας του Αγίου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαυρίου, με την παρουσία του Αντιδημάρχου Γαυρίου, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Γαυρίου και Μπατσίου, νυν και τέως Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Άνδρου, του Υποδιοικητού της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, εκπροσώπου του Λιμεναρχείου, του Διοικητού και Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας και πληθώρας Ανδρίων πιστών.
Κατά την ευχετήρια ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε, εν τω προσώπω του λαού του Γαυρίου, όλο το Λαό της Άνδρου, ο οποίος προσήλθε αθρόος στις εόρτιες και λειτουργικές αρχιερατικές παρουσίες του στο νησί, ανεφέρθη στη σωστή αξιοποίηση του χρόνου και επέμεινε ιδιαίτερα στην ορθή ανατροφή των παιδιών, τα οποία, εκτός των άλλων, είναι αδήριτη ανάγκη να μάθουν να διακρίνουν το σωστό από το λάθος, το καλό από το κακό.
Προ του πέρατος του Εσπερινού τους ύμνους του οποίου απέδωσαν, μαζί με τους Ιεροψάλτες και οι σπουδαστές της αρτισύστατης Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Άνδρου «Η Πανάχραντος», οι οποίοι πλαισίωσαν την παρουσία του στην Άνδρο. ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου για τους Εφημερίους, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες, τους Διακονητές και τους πιστούς της περιοχής Γαυρίου-Μπατσίου και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος.
Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Καλλίνικο Τσούση για την ανύστακτη φροντίδα του για την παραθαλασσία αυτή Ενορία.

TOP NEWS