Σύρου Δωρόθεος Β’: Το εννοιολογικό περιεχόμενο του ονόματος Ειρήνη, έχει εκλείψει από τις σχέσεις ορθοδόξων Κρατών

  • Dogma
σύρου

Με θρησκευτική λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στην Ι.Μ Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στα Αποίκια της Άνδρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β.

Στην παλαίφατο πάλαι ποτέ γυναικεία Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης και της Οσίας Ειρήνης, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου, στα Αποίκια της Άνδρου, τελέσθηκε το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιουλίου, επί τη ιερά μνήμη της Οσίας, Πανηγυρικός Εσπερινός.

Κατά τον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ , συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Νικόλαο Ιωαννίδη, τον Εφημέριο της περιοχής, Πρεσβύτερο Γεώργιο Παπαγεωργίου και Εφημερίους της νήσου και με την παρουσία πολλών ευσεβών Ανδρίων προσκυνητών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Ποιμενάρχης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημασία του ονόματος, με το οποίο εισοδεύουμε στη ζωή μας, επισημαίνοντας το εννοιολογικό περιεχόμενο του ονόματος Ειρήνη, η οποία στις μέρες μας έχει εκλείψει από τις σχέσεις ορθοδόξων Κρατών και ανθρώπων, και κάλεσε τους παρισταμένους να προσεύχονται για την επικράτηση της άνωθεν Ειρήνης, η οποία θα φέρει και την Ειρήνη στις διακρατικές και διαπροσωπικές σχέσεις!

Τέλος, εμνήσθη με συγκινητικούς λόγους του αειμνήστου Σεβαστοκράτορος και Δευτεροκτίτορος της Μονής Ελευθέριου Πολέμη, ο οποίος εξ αγάπης προς την Εκκλησία επισκεύασε, συνετήρησε και διέσωσε την σε ερειπιώδη κατάσταση ευρισκόμενη Ιερά Μονή.

TOP NEWS