Σύρου Δωρόθεος Β’: τραγούδι και προσευχή ήταν τα στηρίγματα του Γένους σε δύσκολες περιόδους της ιστορίας του,

  • Dogma
σύρου

Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Ερμούπολη, πραγματοποιήθηκε και εφέτος η καθιερωμένη μεθέορτος Μουσική Εκδήλωση, παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και πλήθους φιλόμουσων Συριανών.

Η Εκδήλωση άρχισε με το Απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου, που έψαλε η Ανδρική Χορωδία του Ναού υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ιω. Αργυρίου, και με εισαγωγικό προλόγισμα του Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αλέξ. Μαρκουίζου, ο οποίος, αφού καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ τους προσελθόντες, αναφέρθηκε στην ιστορία της μουσικής και στον παιδευτικό και ηθοπλαστικό της ρόλο, από τα αρχαία Ελληνικά χρόνια μέχρι και σήμερα.
Στο Μουσικό Μέρος της Εκδήλωσης τα Μέλη του Καλλιτεχνικού Σχήματος «Νότιο Τόξο», και συγκεκριμένα η κα Κατερίνα Παπαδοπούλου, στο τραγούδι, ο σολίστ κ. Κυριάκος Γκουβέντας, ο κ. Απόστολος Μάρης στο κανονάκι, η κα Γεωργία Λίτσα στο σαντούτι, ο κ. Γεώργιος Κοντογιάννης λύρα, ο κ. Στέφανος Ζορμπαράκης κανονάκι και φωνή και ο κ. Κυριάκος Ταπάκης ούτι, οδήγησαν τους ακροατές τους σε ένα μελωδικό ταξίδι με τραγούδια της θάλασσας και των ναυτικών, από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, αλλά και των αλησμόνητων πατρίδων της Μικρασίας, με τίτλο «Άγιε Νικόλα των Μυρών-Τραγούδια της Θάλασσας και των Ναυτικών», προκαλώντας άριστες εντυπώσεις και ενθουσιασμό.
Η Εκδήλωση επελέγη από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄, ο οποίος, αφού υπογράμμισε ότι τραγούδι και προσευχή ήταν τα στηρίγματα του Γένους σε δύσκολες περιόδους της ιστορίας του, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους Καλλιτέχνες και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της Εκδηλώσεως.

TOP NEWS