Τα Άγια Θεοφάνεια στην Κάλυμνο – ΦΩΤΟ

  • Δόγμα

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Κάλυμνο

Με λαμπρόηττα τελέσθηκαν τα Θεοφάνεια στη Μητροπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας. 

Στην Κάλυμνο, το πρώι της 6ης Ιανουαρίου 2022, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου κ. Παΐσιου. Ακολούθως, ο κ. Παΐσιος, συνοδευόμενος από τις στρατιωτικές και πολιτειακές αρχές του νησιού, κατευθύνηθκε στο λιμάνι του νησιού για την τελετή Αγιασμού των υδάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν περιορισμένη, ένεκα των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας.

Ακολουθεί Ανακοίνωση της Μητροπόλεως:

Το πρωί της Πέμπτης 6-1-2022, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, ετελέσθη ο Όρθρος των Αγίων Θεοφανείων, η Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου και ο Μεγάλος Αγιασμός, τον οποίο ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος ετέλεσε στον αύλειο χώρο του Ναού.

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού των υδάτων. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού λόγω των μέτρων κατά του covid-19 έγινε στο προβλήτα απέναντι από το Επαρχείο, λίγο μετά τις 11 το πρωί, με την παρουσία μόνο των Αρχών, με περιορισμένη συμμετοχή του κόσμου, ενώ αρκετοί ήταν οι τολμηροί νεαροί κολυμβητές που βούτηξαν στα κρύα νερά για να πιάσουν το σταυρό.

Τυχερός για ακόμη μία χρονιά ήταν ο νεαρός κολυμβητής Πολυχρόνης Σουσαφίρης, στον οποίο ο Μητροπολίτης εδώρισε Εικόνα του Χριστού.

Η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού τελέσθηκε και στις υπόλοιπες Ενορίες της Καλύμνου.

TOP NEWS