«Τα άκουσε» ο Παπαθανάσης από τον Δήμαρχο Αγρινίου: «Θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα η κυβέρνηση αν δεν γίνει η διχοτόμηση της Μητρόπολης» – Βίντεο

  • Dogma
αγρινίου

Δήμαρχος Αγρινίου:  «Δυστυχώς για λόγους άλλους το Αγρίνιο δεν είναι πρωτεύουσα νομού, είμαστε όμως τριπλάσιοι σε μέγεθος. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να γίνουν πολλά. Γιατί δεν μπαίνει ο διαχωρισμός των Μητροπόλεων; Γιατί; Δεν κοστίζει τίποτα στην κυβέρνηση. Δεν κοστίζει. Είναι αίτημα του 1951. Για ένα μαγικό τρόπο γίνεται λάθος».

«Εξόρμηση» στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιεί σήμερα, Τρίτη 05 Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία καθώς κλιμάκια της επισκέπτονται διάφορα μέρη του νομού.

Του ενός κλιμακίου επικεφαλής είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ο οποίος βρίσκεται τώρα στο δημαρχείο Αγρινίου.

Η παρουσία του συμπίπτει με την ημέρα κατάθεσης στη Βουλή του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τους ιερείς στο οποίο δεν έχει ενταχθεί η διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας με ίδρυση νέας στο Αγρίνιο.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Γιώργος Παπαναστασίου δε θα μπορούσε παρά να αδράξει την ευκαιρία της επίσκεψης του Νίκου Παπαθανάση και να στείλει ένα σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες σημειώνοντας χαρακτηριστικά. «Θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα η κυβέρνηση αν δεν γίνει η διχοτόμηση της Μητρόπολης».

Επιπλέον σημείωσε: «Δυστυχώς για λόγους άλλους το Αγρίνιο δεν είναι πρωτεύουσα νομού, είμαστε όμως τριπλάσιοι σε μέγεθος. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να γίνουν πολλά. Γιατί δεν μπαίνει ο διαχωρισμός των Μητροπόλεων; Γιατί; Δεν κοστίζει τίποτα στην κυβέρνηση. Δεν κοστίζει. Είναι αίτημα του 1951. Για ένα μαγικό τρόπο γίνεται λάθος. Το λάθος είναι ότι έχουμε ένα καλομαθημένο παιδί κι ένα που δεν το κοιτάμε. Το μεγάλο, αυτό που προσφέρει περισσότερα. Δεν κοστίζει. Δεν είναι η σύνδεση του Αγρινίου που κοστίζει. Είναι ζήτημα χρόνων τώρα».

Στη συνάντηση παρόντες είναι και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, Πιερίας κα. Άννα Παπαδημητρίου,  Κοζάνης κα. Γιώργος Αμανατίδης,  καθώς και κομματικά στελέχη, όπως και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Με πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφίες από agrinionews.gr

TOP NEWS