Τα δημοσιεύματα για τα εκατομμύρια Μητροπολιτών «σκοτώνουν» τον Έρανο της Αγάπης

  • Dogma

Έντονα  προβληματισμένοι για την επιτυχία αλλά και την αποδοχή εν γένει του «εράνου της αγάπης» είναι πολλοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά τη «βροχή» δημοσιευμάτων σχετικά με Μητροπολίτες και Ιερείς που το ΣΔΟΕ ελέγχει για αδικαιολόγητα ποσά εκατομμυρίων σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

 

Ο «Έρανος της Αγάπης» είναι ίσως η βασικότερη πηγή εσόδων για το φιλανθρωπικό έργο κάθε χρονιάς, αφού εκατοντάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα συλλέγουν πόρτα πόρτα χρήματα από τους πολίτες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα φιλόπτωχα ταμεία.

 

Ωστόσο η συγκυρία αυτή είναι πολύ δύσκολη για την Εκκλησία. Τα δημοσιεύματα έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση στους πολίτες και τα μηνύματα που φθάνουν στις Μητροπόλεις δεν είναι καθόλου καλά.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μητροπολίτης Κοζάνης σε κύρηγμα του, το οποίο αναμεταδόθηκε από τα τοπικά Μέσα, κάλεσε όσους δεν θέλουν να βοηθήσουν να μην το κάνουν αλλά και να μην βρίσουν τους εθελοντές.

 

Απο την πλευρά του ο Μητροπολίτης Γλυφάδας σημειώνει πως «Δεν είναι δυνατόν να βγούμε στον λαό μας, ζητώντας το υστέρημά του αν δεν διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση».

 

Ο φόβος για το τι θα αντιμετωπίσουν οι εθελοντές χτυπόντας τις πόρτες των σπιτιών είναι μεγάλος, ειδικά στις Μητροπόλεις που εδρεύουν σε μεγάλα αστικά κέντρα όπου δεν υπάρχει η αμεσότητα της επαρχίας.

 

Σε κάθε περίπτωση τα μηνύματα που λαμβάνουν οι πολίτες για την Εκκλησία και από την Εκκλησία είναι αμφίσημα. Από τη μια ακούγονται ιστορίες για εκατομμύρια σε λογαριασμούς Μητροπολιτών και από την άλλη δημοσιεύονται ιστορίες για κόψιμο του τηλεφώνου στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων ή για αδυναμία ενοριών να αγοράσουν πετρέλαιο.

 

Κι επειδή σε αυτήν την χώρα μιλάμε πολύ με αριθμούς τελευταία, το www.religiousnews.gr υπενθυμίζει πως στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 100 Μητροπολίτες, συμπεριλαμβανομένων Κρήτης και Δωδεκαννήσων και κάπου 10.000 Ιερείς. 

 

Οι τρεις, τέσσερις πέντε Μητροπολίτες και οι δέκα- είκοσι παπάδες που φαίνεται πως αποφάσισαν να υπηρετήσουν το «θεό» που  ζει στο πορτοφόλι τους ειναι απλά μια θλιβερή εξαίρεση που καλά θα κάνει η Εκκλησία σε κεντρικό επίπεδο, να απομονώσει.

 

RNN | Newsdesk

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ