Τα εγκαίνια της Δωροέκθεσης τέλεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς

  • Δόγμα

Ο θεσμός της Δωροέκθεσης, που και φέτος φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, έχει ως σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας

Τα εγκαίνια της Δωροέκθεσης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς τέλεσε σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο θεσμός της Δωροέκθεσης, που και φέτος φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, έχει ως σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, ενός έργου στο οποίο οι υπεύθυνοι και οι εθελοντές αναλώνονται καθημερινά στην προσφορά φαγητού, στην κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εξασφάλισης ενοικίων σε συνανθρώπους μας που προσφεύγουν στην αγάπη της Εκκλησίας μας, σε πληρωμές ΔΕΚΟ και γενικά στην ενίσχυση αστέγων, ηλικιωμένων, πολύτεκνων οικογενειών και μοναχικών ανθρώπων.

«Ο ίδιος ο Κύριος μας άφησε ένα οδοδιάγραμμα για την πορεία της ζωής μας. Μας είπε πως εάν θέλουμε να Τον δούμε σωματικά στην καθημερινότητά μας, μπορούμε να Τον δούμε στα πρόσωπα των αδελφών μας των ελαχίστων, των ενδεών, των ανθρώπων που πολυειδείς συνθήκες και καταστάσεις τους έχουν φέρει σε μία δυσχέρεια και αδυναμία για τα προς το ζην», ανέφερε κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ εκφράζοντας ταυτόχρονα και την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι ενισχύουν τις προσπάθειες τις τοπικής μας Εκκλησίας στον τομέα της φιλανθρωπίας.

Επισημαίνοντας πως «αυτό το έργο προσπαθούμε σήμερα να το ενδυναμώσουμε με αυτό το θεσμό της Μητροπόλεώς μας, τη Δωροέκθεση, που γίνεται πάντοτε για να υπάρξει μία οικονομική βοήθεια για την επίτευξη των στόχων της φιλαλληλίας, της αγάπης και της κοινωνικής συναντίληψης», προσκάλεσε όλους ανεξαιρέτως τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 09:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς, όπου θα προσφέρει τα δέματα αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, στους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας.

«Σας παρακαλούμε να έρθετε», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, «εκεί όπου θα μοιραστούν χιλιάδες δέματα σε αδελφούς εμπερίστατους, τα οποία θα τους προσφέρουν αναψυχή και χαρά σε αυτές τις εορταστικές ημέρες». «Αυτό το έργο», συμπλήρωσε, «δεν χρηματοδοτείται από κανέναν οργανισμό, ούτε από το κράτος, ούτε από κάποιους άλλους φορείς. Χρηματοδοτείται από την αγάπη όλων σας. Από τη στοργή όλων σας. Από την ευγένεια και την πιστότητά σας».

Τέλος, αναφέρθηκε στο από ετών όραμά του για την δημιουργία της στέγης αστέγων σε κτήριο πλησίον του κεντρικού λιμένος Πειραιώς, δράση όμως που η τοπική μας Εκκλησίας δεν μπορεί να υλοποιήσει μόνη της, λόγω των μεγάλων οικονομικών βαρών του εγχειρήματος.

«Εμείς εδώ, έχουμε το μεγάλο λιμάνι που είναι ένας χώρος διακινήσεως ανθρώπων, αλλά και χώρος που ευρίσκονται πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας οι οποίοι καταλήγουν εδώ από πολλά μέρη του λεκανοπεδίου και προσπαθούν να εστιάσουν τη ζωή τους κάτω από τα σκίαστρα αυτού του μεγάλου λιμανιού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι συντείνουν σε αυτό το έργο της αγάπης και της προσφοράς κάνοντας αναφορά και στους παρόντες κληρικούς των Ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων, αλλά και σε όλους τους Ιερείς, τους συνεργάτες, τους εθελοντές και τους ανθρώπους οι οποίοι προσέφεραν για τη στελέχωση της Δωροέκθεσης που είναι θεσμός πια στην Εκκλησία μας και στην πόλη μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους καθώς και τους καθηγητές και τους σπουδαστές των τμημάτων ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής του ΙΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά, οι οποίοι προετοίμασαν μπουφέ και πρόσφεραν στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς νηστήσιμα φαγητά, γλυκίσματα και κεράσματα σε όλους όσοι επισκέφθηκαν σήμερα την Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ιδιαίτερες ήταν οι ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου προς τον προϊστάμενο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς Αρχιμανδρίτη π.Δανιήλ Ψωίνο για την φιλοξενία της όλης δράσης, προς τον υπεύθυνο της Δωροεκθέσεως Πρωτοπρεσβύτερο π.Ιωάννη Παναγιώτου και προς τον διευθυντή του βιβλιοπωλείου ο οποίος έχει και την ευθύνη της λειτουργίας της Άγγελο Βασιλείου.

Η λειτουργία της Δωροέκθεσης έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων δράσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα όπως η Συναυλία κατά της φτώχειας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ο Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας που διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου από τις 09:00 το πρωί. Αποκορύφωμα αυτών των δράσεων είναι η διανομή Δεμάτων Αγάπης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 09:00 το πρωί.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Πειραιά Χριστόφορος Μπουτσικάκης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χριστίδης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Γρηγόρης Καψοκόλης εκ μέρους του Δήμου, η Διευθύντρια του ΙΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά Δανάη Σημαντηράκη, ο Πρόεδρος των Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Αντώνης Γλύκας και ο Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς και παραγωγός του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» Στέφανος Μήλεσης.

Η Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς λειτουργεί:

Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2104122625.

TOP NEWS