Τα επικρατέστερα ονόματα για τις Μητροπόλεις Φθιώτιδος, Καλαβρύτων και Λήμνου

  • Dogma
φθιώτιδος

Φουντώνει τον ενδιαφέρον για την εκλογή των νέων Μητροπολιτών Φθιώτιδος, Καλαβρύτων και Λήμνου, εν αναμονή της σύγκλησης της Ιεραρχίας την ερχόμενη εβδομάδα από τις 08 έως και τις 11 Οκτωβρίου. Δείτε ποια είναι τα ονόματα των επικρατέστερων νέων Μητροπολιτών.

Σύμφωνα με τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ όσον αφορά στη Μητρόπολη Φθιώτιδος, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο άνθρωπος που θα αναλάβει το ομολογουμένως δύσκολο ρόλο  να συνεχίσει το σημαντικό έργο του δραστηριότατου και ιδιαίτερα αγαπητού Μακαριστού Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, είναι το δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Ο νυν Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών (κατά κόσμο Ιωάννης Βολιώτης) λέγεται ότι έχει λάβει το …χρίσμα του Μακαριωτάτου για χηρεύουσα Μητρόπολη Φθιώτιδος, παρ’ όλο που αρχικά δεν ήταν στα άμεσα προσωπικά του σχέδια.

Για τη Μητρόπολη Καλαβρύτων, ακούγεται εντόνως το όνομα του επί 20ετία Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Ιερωνύμου Κάρμα Α ´, ο οποίος είναι πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος, διετέλεσε επί μακρόν συνεργάτης του πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου, υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές στην εκ βάθρων ανακαίνιση της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου ενώ διακρίνεται για τον πράο χαρακτήρα του και την εργατικότητά του.

Τέλος, για τη Μητρόπολη Λήμνου, το όνομα που φθάνει στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι εκείνο του Πρωτοσύγκελου Μεσογαίας, Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Καλογερόπουλου.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS