Τα «Μοναστήρια της Κύπρου» στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

  • Dogma
Μοναστήρια της Κύπρου

Μία όμορφη και κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση, έλαβε χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, κατά την οποία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του κυρίου Βιατσεσλάφ Ζαρενκόβ με τίτλο «Μοναστήρια της Κύπρου».

Τα Μοναστήρια της Κύπρου είναι ένα έργο, μέσα από το οποίο παρελαύνει η ιστορία των κυπριακών μοναστηριών και η προσφορά τους, τόσο στην εθνική, θρησκευτική αλλά και πολιτιστική ζωή της Κύπρου. Την όλη εκδήλωση, παρακολούθησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, ο κύριος Βιατσεσλάφ Ζαρενκόβ, ιερείς και πλήθος κόσμου. Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο Δρ. Φιλοσοφίας κ. Μενέλαος Αβραάμ, ενώ η όλη εκδήλωση διεξαγόταν παράλληλα τόσο στην ελληνική όσο και στη ρωσική γλώσσα.

tas_4469 tas_4519 tas_4542 tas_4570

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αποδόθηκαν Ύμνοι, από την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, υπό την Διεύθυνση του κ. Βασίλη Παρασκευαΐδη, όπως επίσης και τραγούδια από τη Φιλαρμονική της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής,υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Ιωσηφίδη. Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν ως ευλογία πολλά βιβλία.

TOP NEWS