Τα Ονομαστήρια του Σπάρτης Ευσταθίου

  • Δόγμα

Στον Μητροπολιτικό  Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, την παραμονή της εορτής, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, και ώρα 18.30, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας  χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχη κ. Ευσταθίου.

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου, της συζύγου του Θεοπίστης και των τέκνων αυτών, Αγαπίου και Θεοπίστου.

Η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα χαρμόσυνη για την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης καθώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Ευστάθιος άγει τα σεπτά Ονομαστήριά του.

Στον Μητροπολιτικό  Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, την παραμονή της εορτής, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, και ώρα 18.30, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας  χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχη κ. Ευσταθίου.  Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί  η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’  αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Στην Ιερά Μητρόπολή μας φυλάσσεται απότμημα των ιερών λειψάνων του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο θα τεθεί και τις δύο ημέρες σε προσκύνηση, για ευλογία του Ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας την κυριώνυμη ημέρα της εορτής θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου εντός του Ιδρύματος περιθάλψεως χρονίως πασχόντων, ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ στους Μολάους. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας και τις δύο ημέρες θα δεχθεί ευχές εντός των Ιερών Ναών.

Σημειώνεται ότι ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας θα μεταδοθεί απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

TOP NEWS