Τα παιδιά του «Δημήτρειου» σε μια ξεχωριστή συναυλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

  • Dogma
δημήτρειου

Στην σκηνή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ετοιμάζεται να ανέβει η παιδική χορωδία του «Δημήτρειου» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και να σας ξεσηκώσει με το μουσικό της ταλέντο.

Τα παιδιά του «Δημήτρειου» με το El Sistema Greece και την El Sistema Greece Youth Orchestra (ESGYO) θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με το μουσικό σχήμα Latin Brass Connection, μέρος της ορχήστρας Simon Bolivar Trumpet Ensemble της Βενεζουέλας, σε μία Χριστουγεννιάτικη συναυλία με γνωστά τραγούδια και λατινοαμερικανικούς ήχους.

Το «Δημήτρειο» αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυρήνες του El Sistema Greece από την πρώτη στιγμή. Τα παιδιά διδάσκονται εδώ και 3 χρόνια εβδομαδιαία δωρεάν μαθήματα φωνητικής από επαγγελματίες μουσικούς του El Sistema Greece, ενώ τους τελευταίους μήνες κάνουν εντατικά μαθήματα βιολιού, τρομπέτας και βιολοντσέλου.

Το El Sistema Greece, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2016, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα μουσικής διδασκαλίας, που γεννήθηκε πριν από 45 χρόνια στη Βενεζουέλα για να σώσει χιλιάδες παιδιά από τη φτώχεια και την εγκληματικότητα, αναδεικνύοντας μουσικούς παγκόσμιας κλάσης και στελεχώνοντας τις μεγαλύτερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου. Χρησιμοποιεί την ξεχωριστή μεθοδολογία και την εκπαιδευτική προσέγγιση του Dr. José Antonio Abreu με σκοπό να εμπνεύσει και να προετοιμάσει όλα τα παιδιά για ένα καλύτερο μέλλον.

Η Παιδική Χορωδία του «Δημήτρειου» ανυπομονεί να την ακούσετε από κοντά, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00, και να σας παρασύρει στους χορευτικούς ρυθμούς σάλσα, ρούμπα και μερένγκε.

TOP NEWS