Τελετή λήξεως Κατηχητικών στη Μητρόπολη Σερρών

  • Dogma
Κατηχητικών

Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, η λήξη του εφετινού Κατηχητικού έτους της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης, με την συμμετοχή εξακοσίων και πλέον παιδιών όλων των κατηχητικών βαθμίδων, στον χώρο του Στρατοπέδου «Εμμανουήλ Παππά» Σερρών.

Η τελετή λήξεως των Κατηχητικών συνέπεσε εφέτος με την ιερά μνήμη του Αγ. ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου του Σερραίου (12 Μαΐου), ο οποίος είναι ο προστάτης της νεότητος της τοπικής Εκκλησίας.

DSC02948 DSC02963

Αρχικώς, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Θεολόγου, στο γραφικό Ιερό Παρεκκλήσιο Αγ. Χριστοφόρου Σερρών. Στην σύντομη αλλά μεστή από πατρική αγάπη ομιλία του, ο Σεβ., έθεσε τους βασικούς άξονες της κατηχήσεως. «Μελέτη του ιερού Ευαγγελίου, βιωματική γνωριμία με την πίστη μας, συμμετοχή στην σωστική Αγ. Τράπεζα της Εκκλησίας και προσπάθεια για δημιουργία χριστιανικού ήθους στην ζωή μας, είναι οι σκοποί της κατηχήσεως σήμερα. Το κατηχητικό έργο επικεντρώνεται στην βιωματική γνώση των αληθειών της ορθοδόξου πίστεώς μας, στην εκκλησιαστικοποίηση και στην κοινωνικοποίηση των παιδιών μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε εγκαρδίως τα μέλη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, για την έμπονη προσπάθεια της προετοιμασίας της εκδηλώσεως και του όλου συντονισμού του κατηχητικού έργου. Τέλος, απηύθυνε συμβουλές και λόγους αγάπης προς τους κατηχητές και τα παιδιά, κλείνοντας με την ευχή για «καλό καλοκαίρι» και καλή αντάμωση και πάλι τον Σεπτέμβριο στην ζεστή και φιλόξενη αγκαλιά της Εκκλησίας μας.

DSC02970 DSC02974 DSC02979 DSC02981 DSC02989

Αμέσως μετά, ακολούθησε η εκδήλωση με την συμμετοχή όλων των Κατηχητικών Σχολείων των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως. Οι ενορίες Εισοδίων της Θεοτόκου, Αγ. Παντελεήμονος Σερρών και Αγ. Αθανασίου Νιγρίτης, παρουσίασαν σύντομο ιστορικό των ιερών εικόνων της Παναγίας, «Ρόδον το Αμάραντον», «Βλαχερνών» και «Άξιον Εστι», που  φυλάσσονται αντιστοίχως στους Ιερούς Ναούς τους, καθώς το εφετινό, κεντρικό κατηχητικό θέμα αφορούσε στο πάναγνο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ακολούθως, τα παιδιά των κατηχητικών ομάδων, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, χάρηκαν την ομορφιά των ομαδικών παιχνιδιών, έλαβαν το κέρασμα και το  αναμνηστικό τους για την εφετινή κατηχητική χρονιά και ευχήθηκαν καλή αντάμωση και πάλι στις χριστιανικές συντροφιές τον Σεπτέμβριο.

TOP NEWS