Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου

  • Dogma
τιμίου ξύλου

Μεγίστη τιμή και ευλογία για τον Ιερό Κλήρο και τον λαό της Τοπικής Εκκλησίας συνιστά η έλευση και φιλοξενία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου.

Το εν λόγω τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης.

Το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, του πανσεβάσμιου Σταυρού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού θα κομίσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, την Παρασκευή 15 Απριλίου (του Ακαθίστου), στις 6.30 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Η υποδοχή του τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου, θα πραγματοποιηθεί με τις δέουσες τιμές, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Κλήρου και λαού.

Μετά την προβλεπόμενη δέηση, θα ψαλεί η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Το Τίμιο Ξύλο θα βρεθεί στην πόλη του Βόλου και στον ιστορικό Μητροπολιτικό  Ναό, διαρκούσης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προς ενίσχυση και ευλογία του λαού , ο οποίος διέρχεται δύσκολες μέρες και δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως στην εποχή μας.

Θα παραμείνει προς προσκύνηση έως την Παρασκευή 22 Απριλίου, οπότε θα επιστρέψει στην Έδεσσα. Ο Μητροπολιτικός Ναός έχει καταρτίσει πλούσιο πρόγραμμα λατρευτικών και άλλων εκδηλώσεων, το οποίο θα δημοσιευθεί προσεχώς.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ