Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο π. Νικολάου Τάσιου

  • Δόγμα

Τη Θεία Λειτουργία και το ιερό Μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Θηβών κ. Γεώργιος πλαισιωμένος από ιερείς – πνευματικά παιδιά του μακαριστού ιερέα.

Ένα πλήθος πιστών κάθε ηλικίας κατέκλυσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μαυρονερίου, καθώς και τον αύλειο χώρο στο τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού π. Νικολάου Τάσιου, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023. Όλοι οι ενορίτες και κάτοικοι του Μαυρονερίου, πνευματικά του παιδιά από διάφορα μέρη, πιστοί που γνώριζαν και συνδέονταν με τον μακαριστό ιερέα, καθώς και πολλά μικρά παιδιά με ένα κερί στο χέρι προσήλθαν στη Θεία Λειτουργία και στο ιερό Μνημόσυνο για να προσευχηθούν για την ανάπαυση της εκλεκτής ψυχής του πολυαγαπητού παπα-Νικόλα και να προσκυνήσουν τον τάφο του.

Τη Θεία Λειτουργία και το ιερό Μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Θηβών κ. Γεώργιος πλαισιωμένος από ιερείς – πνευματικά παιδιά του μακαριστού ιερέα. Το θείο λόγο κήρυξε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την παραβολή του αμπελιού με τους κακούς γεωργούς. Επίσης, αναφέρθηκε στο ιερατικό ήθος, στα χαρίσματα και το έργο του π. Νικολάου στην ενορία του, στη Μητρόπολη και σε όλη την Εκκλησία, τονίζοντας  την αγάπη του για όλους, τη φιλανθρωπία του, την απλότητά του, την ταπεινότητά του, την ανιδιοτέλεια, την συγχωρητικότητα.

Στο τέλος του ιερού Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ακράδαντη πίστη του στο Θεό και την αγάπη που είχε ο π. Νικόλαος για τους ανθρώπους και το Θεό, όπως τη διδάχθηκε από τον πνευματικό του πατέρα, τον Άγιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, καθώς και για τη διακονία του και προσφορά του στην Εκκλησία. Ανέφερε ότι ο π. Νικόλαος είχε συνείδηση ότι ανήκει στην Εκκλησία, την οποία διακόνησε με όλο του το είναι και τόνισε ότι η αγάπη του θα πρέπει να μας εμπνέει και η διακονία του να μας διδάσκει. Και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του και να δίνει δύναμη και παρηγορία στην Πρεσβυτέρα του,  στα παιδιά του και τα εγγόνια του, στα πνευματικά του παιδιά και όλους τους ενορίτες του.

Στη συνέχεια μίλησε το πνευματικό τέκνο του π. Νικολάου ο εκπαιδευτικός κ. Νεκτάριος Κουκοβίνος, ο οποίος συγκινημένος αναφέρθηκε στον πνευματικό του πατέρα παρουσιάζοντας πτυχές της αγιασμένης ζωής του μέσα από την συναναστροφή και πνευματική σχέση μαζί του.

Μετά την απόλυση τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού π. Νικολάου.

Πηγή: https://www.imtl.gr/

TOP NEWS