Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μητροπολίτη Σικάγου στο Μοναστήρι του Τρικόρφου Φωκίδος

  • Dogma
Φωκίδος

Πέρασαν σαράντα ημέρες από την ημέρα που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σικάγου κυρός Ιάκωβος αναχώρησε για την Βασιλεία των Ουρανών.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σικάγου συνδεόταν με τον Γέροντα Νεκτάριο από το 1987, ο οποίος πολλάκις φιλοξένησε στην Μητρόπολη Σικάγου τον Γέροντα. Άλλοτε για ομιλίες, Θείες Λειτουργίες, εξομολογήσεις. Επίσης ο μακαριστός Επίσκοπος Σικάγου κυρός Ιάκωβος συχνά προέτρεπε τους πιστούς να βοηθούν τον Γέροντα στην ανέγερση των Ιερών Ησυχαστηρίων του στο Τρίκορφο Φωκίδος. Σήμερα Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 τελέστηκε επίσημο μνημόσυνο από τον Καθηγούμενό και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Αρχιμ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη στο καθολικό της Μονής υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του. Ο Γέροντας Νεκτάριος μίλησε με θερμά λόγια για τον κεκοιμημένο Επίσκοπο και παρακάλεσε όλους τους πιστούς να προσεύχονται για την ψυχή του μακαριστού Επισκόπου κυρού Ιακώβου, όπου και ευχήθηκε η μνήμη του να είναι αιωνία.
Κατωτέρω δημοσιεύουμε φωτογραφίες από την τελευταία επίσκεψη που έκανε ο Γέροντας Νεκτάριος στο Επισκοπείο του Σικάγου, αλλά και από την τελευταία επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κυρού Ιακώβου στο Ησυχαστήριο στο Τρίκορφο, καθώς και φωτογραφίες από το σημερινό τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο.

Mitr Chicago Monastery1476 Mitr Chicago Monastery1460 Mitr Chicago Monastery1431 Mitr Chicago Monastery1428 Chicago July 2008 3 40Mnimosino Mitr Chicago 2017.3793 40Mnimosino Mitr Chicago 2017.3790

TOP NEWS