Τετ α τετ Τούρκου Πρόξενου με Μητροπολίτη Ξάνθης

  • Dogma

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρόξενο στην Θράκη Ιλχάρ Σενέρ είχε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, πυροδοτώντας ποικίλες αντιδράσεις στην περιοχή.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Μητροπόλεως Ξάνθης και χαρακτηρίστηκε εθιμοτυπική. 

 

«Συζητήσαμε για τη συνέχιση της αρμονικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη και ειδικότερα στην Ξάνθη. Του ανέφερα πως η εκκλησία και οι εκπρόσωποι της σέβονται κάθε άνθρωπο, και ότι αυτό το δείχνει καθαρά η μητρόπολη μας ανεξάρτητα από το ποιος είναι και τι κουλτούρα φέρει. Τέλος αμφότεροι ευχηθήκαμε για χάρη των λαών των χωρών, οι χώρες μας να έχουν πιο στενές και αποδοτικές σχέσεις» είπε ο Μητροπολίτης Ξάνθης σε δηλώσεις του.

 

Από την πλευρά του ο Τούρκος διπλωμάτης ήταν πιο διαχυτικός. Χαρακτήρισε τον Μητροπολίτη «θρησκευτικό ηγέτη με φωτεινό πρόσωπο» και σημείωσε πως ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει αναφερθεί σε αυτόν με θαυμασμό.

 

«Θρησκευτικοί ηγέτες όπως η κεφαλή της ελληνικής εκκλησίας ο Ιερώνυμος, ο μητροπολίτης Ξάνθης, και ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, αποτελούν μεγάλη τύχη από την σκοπιά της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Η καθαρότητα της καρδιάς του αντανακλάται, και για αυτόν υπάρχει μια φράση στα τούρκικα που λέμε, έχει λέμε φωτισμένο πρόσωπο. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου αφιέρωσε» είπε χαρακτηριστικά ο Ιλχάρ Σενέρ.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ