Θάνος Πλεύρης: Ανησυχία στο ΕΣΥ για τη συνύπαρξη κορονοϊού και γρίπης

  • Dogma
πλεύρης

Για τη συνύπαρξη κορονοϊού και γρίπης μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τονίζοντας πως η έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης σε συνδυασμό με τον κορονοϊό προβληματίζει το ΕΣΥ.

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε για την έξαρση των κρουσμάτων γρίπης λέγοντας πως πλέον είμαστε σε συνεννόηση με τις εταιρείες για να έρθουν στην Ελλάδα τα σχετικά εμβόλια.

Σχετικά με τα κρούσματα γρίπης εξήγησε ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια ήμασταν προστατευμένοι επειδή χρησιμοποιούσαμε τη μάσκα και περιορίζαμε την μετάδοση.

Μίλησε και για τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορονοϊό τονίζοντας ότι θέμα επάρκειας δεν υπάρχει και σημείωσε ότι η σύσταση είναι να εμβολιαστούν οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες. Ωστόσο, τόνισε ότι αν υπάρξει ανάγκη να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Τι είπε για τη νέα σχολική χρονιά

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στη νέα σχολική χρονιά τονίζοντας ότι δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στην χρήση μάσκας, όπως σε όλο τον κόσμο: «Έχουμε εμβολιασμένο πληθυσμό, έχουμε νοσήσει, υπάρχουν νέα πρωτόκολλα θεραπείας και μεταλλάξεις που δεν είναι θανατηφόρες όπως ήταν η Δέλτα. Το σχολείο πρέπει να μπει σε μια κανονικότητα».

Σημείωσε πως υπάρχει το πρωτόκολλο για την καραντίνα και «προφανώς βλέπουμε την πορεία της πανδημίας» – όπως είπε – ενώ συμπλήρωσε πως έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό δεν χρειάζεται να πάρουμε με τα δεδομένα που έχουμε.

Σχετικά με τις ιδιωτικές κλινικές είπε πως πλέον θα μπορούν να κρατούν και να διαχειρίζονται περιστατικά COVID σε απλές κλίνες, καθώς δεν θέλουμε να πιεστεί πάλι το ΕΣΥ και να περιορίσει την τακτική λειτουργία του. Σε πρώτη φάση σημείωσε θα χρειαστούν απλές κλίνες, για ΜΕΘ δεν θα υπάρχει τόση ανάγκη.

«Αντιμετωπίζουμε τον κορονοϊό με την δέουσα σοβαρότητα, αλλά με όρους διαφορετικούς στον τρίτο χρόνο της πανδημίας, θα μάθουμε να συνυπάρχουμε μέχρι να γίνει μια απλή νόσος» ανέφερε.

Ματίνα Παγώνη: Οι γονείς να κάνουν τεστ στα παιδιά πριν πάνε σχολείο

Από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη, που ήταν καλεσμένη στην ίδια εκπομπή, τόνισε ότι ο εμβολιασμός για την γρίπη θα γίνει κανονικά στο διάστημα τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Για το εμβόλιο για τον κορονοϊό τόνισε ότι υπάρχουν πρωτόκολλα για το ποιοι θα εμβολιαστούν με τα νέα εμβόλια και εκτίμησε ότι και αυτά θα είναι διαθέσιμα τον Οκτώβρη.

Συνέστησε στους πολίτες να μην κάνουν και τα δύο εμβόλια την ίδια ημέρα, αν και δεν υπάρχουν παρενέργειες. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι οι γονείς θα μπορούσαν να κάνουν ένα τεστ στα παιδιά πριν πάνε στο σχολείο.

Τέλος, ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να διευθετηθεί το ζήτημα της πληρωμής των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ, θέμα για το οποίο ο κ. Πλεύρης ήταν καθησυχαστικός.

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS