Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του 14ου Δημοτικού από τον Χαλκίδος Χρυσόστομο

  • Dogma
χαλκίδος

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος έκανε επεξηγηματικές αναφορές στα παιδία, για τα τελούμενα, αναλύοντας έτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου, καθώς και λέξεις και φράσεις από Αυτήν.

Την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου-Εφημέριο του Ενοριακού Ι. Ναού Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Μαρίνης Χαλκίδος, όπου, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων, των διδασκομένων και του Συλλόγου Γονέων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία για τους μικρούς μαθητές, με συλλειτουργούς τους συνοδούς του Κληρικούς και τον Εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Κούτο.

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες, με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαν στα τελούμενα, διά της υμνωδίας, καθώς είχαν φυλλάδιο με την Θεία Λειτουργία σε πρωτότυπο κείμενο με παράλληλη ερμηνεία και μετάφραση που είχε επιμεληθεί ο Διδάσκαλος κ. Κυριάκος Στάντζος-Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγ. Λουκά Πατησίων και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και έχοντας την άδεια των γονέων τους, συμμετείχαν και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έκανε επεξηγηματικές αναφορές στα παιδία, για τα τελούμενα, αναλύοντας έτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου, καθώς και λέξεις και φράσεις από Αυτήν.

Στο τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Δημήτριο Μητάκο και όλους τους διδασκάλους, για την πρόσκληση που του απηύθυναν, αλλά και την αγαστή συνεργασία με την Ενορία, ενώ τους συνεχάρη και για το θαυμάσιο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν.

Κατόπιν, ο κ. Μητάκος προσέφερε στον Σεβασμιώτατος χειροτεχνίες των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου, ευχαριστώντας τον για την αποδοχή της προσκλήσεώς τους.

Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος διένειμε το αντίδωρο και οι συνοδοί του Κληρικοί αναμνηστικές ευλογίες, εκ μέρους του.

TOP NEWS