Θεία Λειτουργία και ιερό Βάπτισμα από τον Κορίνθου Διονύσιο

  • Dogma
κορίνθου

Στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και στον Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου παρέστη ο σεπτός Ποιμενάρχης Κορίνθου Διονύσιος την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος τέλεσε τη Θεια Λειτουργία πλαισιωμένος από τους συνοδούς Κληρικούς του, συνιερουργούντων του Παν/του Αρχιμ. π. Βασιλείου Κορώση, Πρωτοσυγκέλου της Ι. Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου και του Εφημερίου του Ι. Ναού Παν/του Αρχιμ. π. Ρωμανού Φωκάκη.

κορίνθου

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κήρυξε τον Θείο λόγο, αναλύοντας της Αποστολική Περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι ο Απ. Παύλος απευθύνεται με στοργή στους Κορινθίους εκείνης της εποχής και κατ᾿ επέκταση σε ολόκληρο τον Χριστιανικό κόσμο, παρακαλώντας τους «να μην δεχθούν μάταια την χάριν του Θεού», αφού «ο καιρός ευνοίας είναι τώρα, η ημέρα σωτηρίας είναι τώρα», συνιστώντας τον εαυτό Του σαν υπηρέτη του Θεού, που προσφέρθηκε ποικιλότροπα «εν υπομονή, εν θλίψεσιν, εν ανάγκαις, εν στενοχωρίαις, …εν αγνότητι, εν γνώσει, εν μακροθυμία… εν αγάπη ανυπόκριτω…»,καταστάσεις που οι μεν εκτός Εκκλησίας αδυνατούν ή αρνούνται να κατανοήσουν, κάποιοι δε εντός της Εκκλησίας τις διαστρέφουν με αποτέλεσμα να δυσφημείται η διακονία αυτών, που ολοκληρωτικά προσφέρθηκαν και εκδαπανώνται στην υπηρεσία του Θεού και της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας.

κορίνθου

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης Κορίνθου μετέβη στην Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου Μακρυνού, στα Μέγαρα, προκειμένου να τελέσει το Ι. Μυστήριο του Βαπτίσματος της θυγατρός του ιατρού Σταματίου Γεωργακή και της φαρμακοποιού Ιωάννας Καρδάτου, με τους οποίους συνδέεται πνευματικά, καθώς ο κ. Γεωργακής κουράρει την υπερήλικη ασθενή μητέρα του. Στον λόγο του ευχήθηκε στην νεοφώτιστη Ελένη ο Θεός να την χαριτώνει, στους γονείς και τους αναδόχους να έχουν έτη πολλά, ώστε να καμαρώσουν το τέκνο τους όπως ο Θεός θέλει και όχι όπως οι ίδιοι θα ήθελαν, υπενθυμίζοντας τους παράλληλα τις υποχρεώσεις τους έναντι του Θεού και της νεοφωτίστου ώστε να την οδηγήσουν στον δρόμο της σωτηρίας. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου ευχαρίστησε τον Επιχώριο Μητροπολίτη, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο για την παραχώρηση της κυριαρχικής του αδείας, καθώς και την Ηγουμένη της Ι. Μονής Γερόντισσα Μακρίνα και την Ι. Αδελφότητα για την διακονία στο Ι. Μυστήριο και για την φιλοξενία τους.

TOP NEWS