Θεία Λειτουργία και τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Γερόντισσας Μαρίνας στο Αρκαλοχώρι

  • Δόγμα

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της μακαριστής Γερόντισσας Μαρίνας. Στην νέα Ηγουμένη απηύθηνε πατρικές συμβουλές ώστε να συνεχίσει το έργο της στο μοναστήρι με ταπείνωση και αγάπη.

Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλιοχωρίου κ. Ανδρέας, τέλεσε Θεία Λειτουργία στην Ι.Μονή Αγίας Μαρίνας Βόνης. Προ της απολύσεως, τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Ηγουμένης Γερόντισσας Μαρίνας.

Στην συνέχεια, ο σεπτός Ποιμενάρχης, ανακοίνωσε νέα Ηγουμένη, την Μοναχή Θεολογία, η οποία διακονεί επί σειρά ετών την Ιερά Μονή. Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της μακαριστής Γερόντισσας Μαρίνας. Στην νέα Ηγουμένη απηύθηνε πατρικές συμβουλές ώστε να συνεχίσει το έργο της στο μοναστήρι με ταπείνωση και αγάπη.

Τέλος, τελέσθηκε τρισάγιο στον Μακαριστό Μητροπολίτη Νιγηρίας κυρό Αλέξανδρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ενώ αναφέρθηκε στην ιεραποστολική διορθόδοξη και διαθρησκειακή προσφορά του αειμνήστου Αδελφού Νιγηρίας κυρού Αλεξάνδρου, του οποίου η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σήμερα στο ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι.

TOP NEWS