Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Επισκοπής Σικίνου μετά από 60 χρόνια

  • Dogma
σύρου

Με συγκίνηση ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε σήμερα (04/9) για πρώτη φορά ύστερα από 60 χρόνια τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Επισκοπής Σικίνου

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί, στον ανακαινισθέντα και αποκατασταθέντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επισκοπής Σικίνου, ο οποίος εχθές παρεδόθη επίσημα στο κοινό και τη θεία Λατρεια, περιστοιχισμένος από τους Πρωτοπρεσβυτέρους Θωμά Συνοδινό και Θεόδωρο Αρσενικό , τον και Εφημέριο της περιοχής, με την παρουσία της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Μοναχής Δωροθέας, Αρχαιολόγων και πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ ανέφερε χαρακτηριστικά : «Σήμερα, ιερές μνήμες και υμνωδίες αιώνων, που για 60 χρόνια, φοβισμένες από την επέλαση του πανδαμάτορος χρόνου είχαν καταφύγει και είχαν κρυφτεί στους αρμούς των λίθων της ιεράς Προθέσεως και της Αγίας Τραπέζης, ακούγοντας τους λειτουργικούς ύμνους, τους οποίους ένδακρεις αναπέμψαμε, και οσφραινόμενες την ευωδία του θυμιάματος, ξύπνησαν και ευχαρίστησαν μαζί μας τη Θεοτόκο, καθώς απεδόθησαν τα του Θεού τω Θεώ.

Συνεύχονται και συγχαίρουν μαζί μας οι Άγιοι Θεόδωρος Στρατηλάτης και Δημήτριος Μυροβλύτης, σπαράγματα των εικόνων των οποίων διασώζονται στο μνημειακό αυτό Ναό, από τον οποίο και πάλι, ύστερα από 60 χρόνια, θα προσφέρεται η αναίμακτος Θυσία στο Θεό.»

 

 

TOP NEWS