Θεία Λετουργία στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου στην Αρχαία Κόρινθο

  • Dogma
αρχαία κόρινθο

Τη Θεία  Λειτουργία προς τιμήν των Αγίων Πάντων τέλεσε χθες Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Αρχαία Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους Εφημερίους του Ι. Ναού Αιδεσ. κ. Νικόλαο Πολύζο και Αιδεσ. κ. Πέτρο Τζέκο.

Στη Θεία Λειτουργία στον  Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Αρχαία Κόρινθο, στο κήρυγμα του ο Σεβ. Ποιμενάρχης  αναφέρθηκε στις δύο ευλογημένες συγκύριες, που έχουν συμπέσει φέτος με τους πανηγυρικούς εορτασμούς του πολιούχου Αγίου μας Αποστόλου Παύλου. Ως πρώτη συγκυρία ανέφερε το ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις συνέπεσαν με τις εορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, που ενέπνευσε πάντας τους Αγίους Αποστόλους και ιδιαιτέρως τον Απόστολο Παύλο, ο οποίος από διώκτης των Χριστιανών έγινε ο Απόστολος των Εθνών και ο Ιδρυτής της Εκκλησίας Της Ελλάδος αλλά και της Τοπικής  Εκκλησίας.

αρχαία κόρινθο

Δεύτερη ευλογημένη συγκυρία ανέφερε το ότι φέτος συνέπεσε η Πανήγυρις με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, η οποία συνεκλήθη εν Αγίω Πνεύματι με σκοπό ολόκληρος ο Ορθόδοξος Κόσμος να δοξάζει τον Τριαδικό Θεό «εν ενί στόματι και μιά καρδία». Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου ολοκλήρωσε την ομιλία του με ευχές στους παριστάμενους πιστούς και με την επιβεβλημένη πρόσκληση για πάνδημη συμμετοχή και στις υπόλοιπες Εκδηλώσεις των Ι΄ Παυλείων, προς τιμή του πολιούχου Αποστόλου  και ιδιαιτέρως στον Μέγα Συνοδικό Εσπερινό την παραμονή, στην Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία ανήμερα της εορτής, καθώς και στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Ιστορική Καθέδρα της Ι. Μητροπόλεως, στο Βήμα του Γαλλίωνος εντός του Αρχαιολογικού Χώρου της Αρχαίας Κορίνθου.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ